Danske Bank pune din nou România pe lista neagră - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Danske Bank pune din nou România pe lista neagră - Revista presei economice
Danske Bank pune din nou România pe lista neagră - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre punere României pe lista neagră a Danske Bank, renunţarea la angajaţii Petrochemicals Argeş sau amendarea băncilor pentru costuri netransparente. Printre alte subiecte, frica de inflaţie urcă aurul la 1.100 dolari uncia, iar CNVM va reduce comisioanele la tranzacţiile cu titluri de stat.

Danske Bank pune din nou România pe lista neagră. România a ajuns din nou pe lista "zonelor problematice" a suedezilor de la Danske Bank, din cauza instabilităţii politice, care ar putea să ducă la presiune de depreciere a cursului şi să forţeze BNR să majoreze dobânda. De câteva săptămâni, banca suedeză menţine o recomandare de evitare a monedelor din Europa Centrală şi de Est, considerând că riscurile sunt prea ridicate, comparativ cu potenţialul de câştig, scrie Ziarul Financiar.



Petrom renunţă la angajaţii Petrochemicals Argeş. Petrom negociază cu societatea de stat Oltchim de aproximativ doi ani vânzarea şi respectiv cumpărarea petrochimiei de la Arpechim, tranzacţie care nu se finalizează, în principal, din cauza lipsei de finanţare a combinatului din Râmnicu Vâlcea. Deşi se află în negocieri, Petrom a decis să concedieze personalul petrochimiei care nu funcţionează de la începutul anului. Astfel, peste 200 de salariaţi ai Petrochemicals Argeş au primit, vineri, preavize de disponibilizare, urmând ca, de săptămâna viitoare, acţiunea să continue, notează Business Standard

ANPC: Băncile, amendate pentru costuri netransparente.  Băncile au primit cele mai mari amenzi de la Autoriatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, iar sancţiunile au avut ca bază plângerile consumatorilor cu privire la dobânzile la credite, aflate în continuă creştere. Potrivit unei statistici ANPC transmisă Business Standard, două bănci au primit amenzi în valoare de 15.000 de lei pentru întârzierea răspunsului la sesizarea consumatorului în privinţa unor majorări repetate a dobânzilor. O altă bancă a fost sancţionată cu o amendă de 3.000 de lei, pentru că a refuzat să încaseze plata în monede, informează Money.

Frica de inflaţie urcă aurul la 1.100 dolari. Temerile legate de o explozie a inflaţiei, generată de lichiditatea uriaşă injectată în pieţe pentru a steriliza uriaşele pierderi create de criza "subprime" şi apoi de criza economică, la care se adaugă deprecierea dolarului american, care a obligat marile bănci centrale să caute noi modalităţi pentru a-şi diversifica rezervele suverane, au reprezentat unele din principalele motive care au făcut ca săptămâna trecută uncia de aur să urce, pentru prima dată în istorie, peste pragul de 1.100 de dolari, anunţă Curierul Naţional.


CNVM va reduce comisioanele la tranzacţiile cu titluri de stat.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare va corecta săptămâna aceasta regulamentul privind veniturile, cotele şi tarifele şi va reduce comisionul (cota) pentru tranzacţiile cu titluri de stat, a declarat vineri, preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, potrivit Bursa. Conform regulamentului, care se aplică de la 1 noiembrie 2009, CNVM percepe un comision pentru tranzacţiile cu titluri de stat de 0,04%, însă acest nivel a fost stabilit în mod eronat şi va fi corectat, a precizat Anghelache

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite