Dacă e circ, circ să fie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Crângu, în Teleorman, recensământul ne dezvăluie existenţa a 74 de maghiari.

Or fi încurcat câmpiile. Noroc de primar, care recunoaşte că a fost o greşeală în scripte. Îi trecuse glonţul pe la ureche! Încă puţin şi Guvernul Ungureanu ar fi găsit o soluţie de urgenţă care „trebuie să respecte Legea învăţământului, principiul autonomiei universitare şi multiculturalitatea" şi ar fi trântit în şcoala din Crângu  „o linie maghiară de învăţământ". 

În România, lumea e fericită. Din iunie se măresc salariile bugetarilor. Adică, aşa cum spunea doamna „prima absorbantă a ţării", „dăm înapoi ce a mai rămas din ce am luat". Sărut-mâna, tanti! Dacă nu erai matale, ne mureau puradeii de foame! Vorba aia: Udrea ne-a luat, Udrea ne-a dat!

Dar tot am sufletul strâns. L-am auzit pe tătuca de la Cotroceni că e în depresie. „Funcţia de preşedinte a fost cea mai mare umilinţă a vieţii mele". Măria Ta, auzi tu, să nu abdici! Să nu te laşi strivit de greutăţi! Ştim că ţi-e greu în ţara asta de doi bani. Că ai fost nevoit să pleci tocmai pân' la Viena ca să faci operaţie. Numai tu ştii cât te-ai zbătut să pui deoparte bănuţ pe bănuţ şi să îi cumperi lu' aia mare o odaie în care să stea şi ea! Numai tu ştii cât ai îndurat ca să o ţii la şcoală pe aia mică, să ştie şi ea ce să „vorbeşte" în lume mai apoi! Mi se rupe inima când văd cât suferi! 

Ţin, pe această cale, să îmi cer scuze public, sincer şi deschis, domnului Victor Ponta. Îmi pare rău, nu sunt specială! Domnia Sa ne-a luminat spunând că în Transilvania „oamenii au un spirit special, un spirit mai întreprinzător, un spirit mai european".

Şi-ai făcut, mamî, di m-ai născut tocmai în fundul Moldovii?! Ai di capu' şî di zâlili meli! Păi cu cini sî mai facî domnu' viitor prim-ministru (oare?) treabî? Cu de-al di mini, şia nespeşialî, fărî spirit di afaceristî, cu capu-n Ieuropa şî picioarili-n mama Rusia? Ce mult mi-aş dori un PSD Coarnele Caprei!

Am o rugăminte mare-mare către domnul prim-ministru, de care mă leagă aceeaşi apă băută de la robinetele din Iaşi. Dragă Mihai, am văzut că ai şters dintr-o clipită, ca şi Croitoraşul cel viteaz, datoriile de 915 milioane de euro de la CFR. Aveau nevoie, săracii! De acum se pot apuca de furat de la zero. Aş vrea, dacă ai cum, aşa ca un serviciu între doi concitadini, să îmi razi datoriile la căldură din iarna aceasta. Au venit vreo 450 de lei pe lună şi nu am de unde da. Am pus bani deoparte ca să plec în Antalya, la vară. Dacă mă ajuţi, jur să plec la mare cu trenul!

Sunt mândră că trăiesc în România, cu ai ei 22 de ani de democraţie! Iar calitatea mea de cetăţean al acestei ţări este cea mai mare onoare a vieţii mele.

Ramona Ursu este redactor-şef adjunct ediţii locale  „Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite