Cu răţuşca prin politică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim zile în care viaţa publică se scufundă cu mare pasiune în ridicol.

Ştim, vor spune fidelii televizorului, stăm de multă vreme la masă cu otevişti, elodii, becalii şi cascadorii râsului politic. Ca atare, nimic nu ne mai surprinde. Oare? Ce ziceţi atunci de un exemplu clar. Unul prin care actorii mai coboară o treaptă ştacheta normalului. Cap de listă, Lucian Mândruţă.

Omul care ne-a obişnuit cu atipicul ştirilor de seară, cu intervenţii de reacţie rapidă ori cu articole în publicaţii de cultură a avut brusc o revelaţie profesională: ce-ar fi dacă şi-ar da oleacă pantalonii jos. Nu la propriu, desigur. Pentru aşa ceva s-au chinuit să-l dovedească paparazzii, într-o telenovelă pe tema unui amor extraconjugal. Nu, discuţia este despre dezbrăcarea zâmbitorului ştirist de haina sobră a televiziunii şi plonjonul surprinzător în băltoaca manelistă a mondenului de cartier. Aşa se face că, din acest weekend, noul Mândruţă se va prezenta publicului într-o înfăţişare...udă. Da, da, aţi citit bine! E vorba de un show TV cât se poate de umed! Pur şi simplu, Mândruţă şi invitatul său vor trăi un interviu în jacuzzi! Tare, nu!?

Primul pe listă - un europarlamentar cu nume de femeie. Doooaaamneloooor şi dooomnilooooor, intră în scenăăă Noricaaaa Nicolaaaiiii! Aşa ar putea suna anunţul-trambulină menit s-o propulseze pe distinsa invitată în cada cu apă bolborosită. Uiii, abia aştept s-o văd pe Norica Nicolai în ligheanul lui Mândruţă! Mă voi freca bine la ochi şi-mi voi spune împăcat: iaca, Gigi Becali a fost răzbunat! Că, zău, prea ne-am obişnuit să-l punem la index pe europarlamentarul din Pipera pentru neroziile sale televizate. Şi să-l considerăm exagerat drept oaia neagră a României de prin cancelariile Europei. Iată, Norica Nicolai nu vrea să rămână mai prejos. Nici curată, nici uscată. De aceea s-a hotărât să ni se arate sâmbătă seara la televizor, băgată până la gât în cada lui Mândruţă.

După care, aflăm din cronicile mondene, cei doi artişti acvatici vor încerca să ne demonstreze cât de uşor este să dai în mintea copiilor. Drept dovadă, se vor juca gingaş cu nişte răţuşte de plastic galbene, al căror rol în peisaj va fi acela de a reprezenta partidele parlamentare.

Iar Norica Nicolai va trebui să-şi imagineze alianţe pe apă. Uite, răţuşca asta e Crin-PNL, aia e Ponta-PSD, iar cealaltă e Boc-PDL. Îl iau pe Crin, îl pun lângă Ponta şi-l bag la fund pe Boc! Hopa-ţopa! Aşa îmi imaginez joaca Noricăi cu răţuştele de plastic ale lui Mândruţă. La concurenţă cu mai cunoscutele emisiuni pentru cei mici ca „Feriţi-vă de măgăruş", „Tip-top minitop" sau „Copiii spun lucruri trăsnite".

Mai e ceva de spus? Nu prea. Atunci când un moderator TV cu mină quality şi un politician cu look sobru acceptă să înoate prin divertismentul ieftin înseamnă că manelismul a învins. Ştim, ne vor servi contraargumentul audienţei. Au dreptate. În ţara asta, doar ratingul mai contează...

Să înotaţi bine!

Opinii

Mai multe de la Laurentiu Ciocazanu


Ultimele știri
Cele mai citite