Craiova: Un campus de milioane de euro va fi ridicat în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul în valoare de peste 14 milioane euro va fi finanţat din fonduri europene. Studenţii Facultăţii de Drept din Bănie vor studia în viitor într-un campus universitar ultramodern.

Miile de tineri care aleg să urmeze Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova vor avea în trei ani un campus universitar ca în filme, prin Programul Operaţional Regional. Proiectul în valoare de 14 milioane euro presupune reamenajarea fostei cantine din curtea Facultăţii de Mecanică, unde funcţionează în prezent o discotecă, dar şi construirea unei clădiri de patru etaje, situată lângă aceasta. Legătura între cele două clădiri va fi făcută printr-o pasarelă.


Discoteca, transformată în bibliotecă


În trei ani de la începerea lucrărilor, toată Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Craiova se va muta în noul campus universitar. Cei peste 3000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai facultăţii vor putea face cercetare în clădirea fostei cantine transformată într-o amplă bibliotecă. Clădirea nouă care va fi construită pe terenul de fotbal din spatele căminelor de la Mecanică va adăposti în subteran o sală de sport cu vestiare şi saună. La etaj, vor fi zeci de aule, săli de curs, birouri pentru profesori, laboratoare de criminalistică şi medicină legală, dar şi o cafenea cu fast-food. În cadrul proiectului vor fi achiziţionate şi dotările campusului, începând de la mobilier şi terminând cu echipamentele electronice şi calculatoarele.


Pe lângă sala de sport acoperită, campusul va avea şi două terenuri de sport şi o parcare. Potrivit Olgăi Costescu, consilier economic la Coridor Financial, consultantul care a asigurat scrierea cererii de finanţare, principalul scop al proiectului a fost îmbunătăţirea bazei materiale a Facultăţii de Drept. „Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeană, universităţile trebuie să asigure o bază materială bună şi spaţii pentru activităţile extracuriculare, pentru studii şi cercetare”, a spus Costescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite