Contra respectului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea numărul 1 a acestui weekend pe toate site-urile de sport și nu numai: Cosmin Contra s-a retras din fotbal.

Motivul: pentru că e mizerie în Liga lui Mitică. Motivul real: pentru că nu-l mai ţin picioarele și, nici măcar, nervii. Din jucătorul temut, ajuns în finala Cupei Cupelor și la galonata AC Milan, au mai rămas doar bentiţa, părul care îi intră în ochi și multe impresii de mare fotbalist. De fost mare fotbalist. Aaaaa, am uitat, și un pumn pe la spate adversarului, asta ca o lecţie pentru un fotbalist dintr-o ţară civilizată pentru sportul nostru rege autohton.

Eșuarea fostelor glorii în Liga 1 are o explicaţie simplă: nu mai au motivaţie și nici dorinţă de a mai demonstra ceva. Singura lor plăcere e aceea de a mai da câteva lecţii celor mai tineri și, eventual, jurnaliștilor. Sigur că fotbalul nostru nu e cel mai curat ori cel mai puţin corupt, asta e o realitate pe care o vedem zilnic, dar nu cred că fostul internaţional a descoperit America sâmbătă seara.

Contra continuă modelul Mutu și, în niciun caz, cel brevetat de Hagi, Gică Popescu și Dan Petrescu.  Și Mutu, și Contra au avut mare talent, dar și-au bătut joc de cariera lor. Spre deosebire de Generaţia de Aur, jucători care au tras la greu zi de zi. Mutu și Contra s-au apucat de distracţie chiar în momentul în care au ajuns în vârful carierei, Chelsea și AC Milan. Prea devreme.

Dacă Mutu face eforturi disperate să continue în fotbal, deși nimeni nu-i mai dă vreo șansă la Fiorentina, Contra s-a autoexclus sâmbătă seară. Deși a afirmat că nu vrea să intre în mocirla Ligii 1, îl anunţ că tocmai s-a afundat și acum i se mai vede doar bentiţa.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite