Cod galben de ceaţă în 17 judeţe în următoarele ore, pe mai mai multe şosele circulaţia fiind îngreunată din cauza vizibilităţii reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis, vineri seară, o avertizare cod galben de ceaţă pentru 17 judeţe din întreaga ţară, fiind anunţată scăderea vizibilităţii în unele locuri şi sub 50 de kilometri la oră. Pe autostrada Bucureşti – Piteşti, pe Autostrada Soarelui şi pe A3, dar şi pe drumuri naţionale din mai multe judeţe poliţiştii anunţă că se circulă cu dificultate.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Botoşani, Neamţ şi Suceava se va semnala ceaţă densă cu scăderea vizibilităţii, până la ora 23.00.

În judeţele Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Dolj ceaţa densă se va manifesta până la miezul nopţii. De asemenea, în aceste zone se va înregistra burniţă.

La rândul lor, poliţiştii anunţă că, din cauza ceţii, vizibilitatea este redusă pe mai multe artere din ţară, circulaţia fiind îngreunată.

Fenomenul este semnalat pe toată Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe tronsonul kilometric 160-193 al Autostrăzii A 2 Bucureşti - Constanţa, pe tronsonul kilometric 14-68 al Autostrăzii A3 Turda - Borş şi pe majoritatea drumurilor naţionale din judeţele Argeş, Buzău, Botoşani, Brăila, Dâmboviţa, Dolj, Călăraşi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vâlcea.

Pentru a preveni săvârşirea de accidente rutiere, polişiştii recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe aceste şosele să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să circule cu viteză foarte redusă, să manifeste prudenţă sporită la volan şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite