Se răceşte vremea: Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice în aproape toată ţara. Cinci judeţe sunt sub cod portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice în aproape toată ţara, în timp ce cinci judeţe se află, joi dimineaţa, sub cod portocaliu. Doar judeţele Tulcea şi Constanţa nu sunt afectate de instabilitatea atmosferică.

UPDATE Meteorologii anunţă răcirea vremii

Meteorologii au emis, joi, o informare potrivit căreia până vineri seară, la ora 20.00, vremea se va răci în toată ţara, devenind mai rece decât este normal pentru această perioadă. Temperaturile se vor încadra între 14 şi 18 grade Celsius, iar în zonele montane se vor înregistra precipitaţii mixte.

Potrivit informării, de joi, ora 10.00, până vineri, ora 20.00, vremea va continua să se răcească în toată ţara, devenind rece pentru această perioadă cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 şi 18 grade.


Cod galben de ploi

Până la ora 21.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp, anunţă News.ro.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55 - 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 - 70 km/h şi vijelii.

Pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, ANM a emis o avertizare cod portocaliu până la ora 10.00. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

Peste 350.000 de conexiuni au fost afectate în urma disfuncţionalităţilor apărute la serviciile de telefonie fixă şi mobilă, serviciile de transmisiuni de date şi serviciile de acces la Internet în judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj şi Timiş, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), citată de Hotnews.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite