Ciuma roşie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL a greşit mult cât a fost la guvernare.

Elena Udrea şi Elena Băsescu au fost două pietre de moară legate de gâtul unui partid care a fost obligat să ia decizii economice nepopulare. În plus, PDL a avut şi el politicieni corupţi şi parlamentari care au trădat. Dar la ce asistăm în aceste zile întrece şi cele mai urâte coşmaruri.

În România se instalează teroarea pe oră ce trece. Sunt contestate toate instituţiile democratice care nu sunt controlate de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Doi politicieni decişi să joace pe cartea distrugerii societăţii româneşti pentru a salva corupţia.

Nu ştiu dacă opoziţia politică şi societatea civilă vor avea forţa să reacţioneze la timp şi să apere democraţia. Nu ştiu unde se ascunde doamna Alina Mungiu-Pippidi care, în ura ei faţă de Traian Băsescu, l-a susţinut pe micul Titulescu şi pe marele plagiator drept o alternativă la „dictatură". Staţi să vedeţi acum dictatură.

Sper ca toţi oamenii raţionali care mai trăiesc în această ţară să reacţioneze şi să lupte împotriva nebuniei declanşate de cei doi lideri ai USL. De fapt, Victor Ponta se comportă firesc, în linia PSD, care în toată istoria lui postdecembristă nu e altceva decât un partid format din vechi şi noi comunişti care s-au dedat corupţiei şi care nu se pricep decât la lovituri de stat.

Începând cu decembrie 1989, de la „emanarea" lui Ion Iliescu în fruntea României, trecând prin iunie 1990, perioada de îngheţ din vremea lui Năstase şi referendumul din 2007, toate au fost lovituri sau tentative de lovituri de stat care au avut rostul de  a stopa instalarea democraţiei.

PSD e un partid care nu poate conduce decât prin forţă şi împotriva legii. Are atât de mulţi corupţi, atât de mulţi atârnători care ar trebui să meargă la închisoare, încât singura lor şansă ca să nu ajungă după gratii e să distrugă tot ce s-a făcut în aceşti ultimi ani pentru reformarea Justiţiei.

Nu ştiu dacă lumea va ieşi în stradă din nou ca în anii '90, nu ştiu dacă opoziţia are resurse să reziste în faţa atacurilor USL, nu ştiu pentru cât timp va mai rămâne Traian Băsescu la Cotroceni. La această oră a năvălit peste noi un noian de întrebări, viitorul e tulbure şi, de fiecare dată, când o forţă politică distruge regulile din societate îi va fi greu să le aşeze pe făgaşul dorit. Aşa că, Dumnezeu cu mila!

Emilian Isailă este jurnalist

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite