Cel mai fraudat dintre pământeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit o modă ca politicienii să se acuze unii pe alţii de fraudarea alegerilor.

Schema e previzibilă: învingătorul are încredere în corectitudinea procesului electoral, învinsul strigă „Hoţii!". În aceleaşi condiţii de desfăşurare, dacă balanţa voturilor ar fi înclinat spre celălalt, atunci s-ar fi făcut o rocadă la discursuri. Am fi auzit aceleaşi fraze bombastice, dar spuse de ceilalţi.

În Corul Fraudaţilor se distinge o voce care zgârie timpanele mai rău decât un sul de glaspapir. E tenorul Apocalipsei generale, cel care de 20 de ani cântă întruna Aria Armagheddonului de care el şi numai el ne poate salva. L-aţi recunoscut, desigur, pe Corneliu Vadim Tudor.
Tema zilei este solicitarea de repetare a finalei prezidenţiale. Dar vine scribul de odinioară al tovarăşei Elena Ceauşescu şi zice aşa: „Să se repete nu doar turul doi, să se repete şi turul întâi!". Şi dă-i, şi luptă pe tărâmul argumentelor pescuite de la balamuc: de fapt, el a câştigat primul tur, pe 22 noiembrie!

Scurt raliu printre cifre. Rezultatele finale comunicate de Biroul Electoral Central au fost următoarele: Traian Băsescu - 32,44%, Mircea Geoană - 31,15%, Crin Antonescu - 20,02%, C.V. Tudor - 5,56%. Aşadar, primii trei clasaţi au strâns, împreună, 83,61%, dar Vadim zice că i-a bătut pe toţi cu al său 5,56%!

Dar cum matematica operează cu cifre exacte, agitatul politician ia bidineaua şi vopseşte procentele. O face cu acelaşi talent cu care înainte de '89, în „Săptămâna Securităţii", ne povestea că tovarăşa academician doctor inginer Elena Ceauşescu, savant de renume mondial, este, pe deasupra, şi mamă exemplară.

De unde află Vadim că, de fapt, el câştigă de fiecare dată alegerile pe care le pierde mereu? De la oameni importanţi, personalităţi strălucite ale acestei ţări. Să dăm doar câteva nume: „un ofiţer din SRI", care-l sună la ceas de seară; „un grup de patrioţi, care le toarnă-n cur beton la hoţi"; „un grup de generali nemulţumiţi", condus, probabil, de tenacele Alcibiade; şi, desigur, „Adevăratul Serviciu Român de Informaţii".

Celor care plesnesc de invidie când văd cât de bine informat este Vadim, le zic doar atât: decât să vă holbaţi atât, mai bine puneţi mâna şi contestaţi! Invalidaţi alegerile din 2004, că n-au fost OK! În felul acesta, vă „rezolvaţi" şi problema cu Marinarul...

Dar nu vă opriţi aici! Radeţi şi alegerile din 2000, daţi-l jos pe Iliescu! Altoiţi-l la fel şi pe Constantinescu, cel din '96! Şi apoi... nu, de tovarăşul Nicolae Ceauşescu să nu v-atingeţi! El câştiga cinstit, cu 99,99%, atât cât mi s-ar cuveni şi mie, Vadim-cel-Mare-şi-cel-Brav-şi-cel-Viteaz, dacă nu m-ar fura bandiţii ăştia de la Putere şi nu m-ar alerga cu seringa ticăloasa asta de soră medicală!....

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite