Ce mai vând românii pe internet?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la mâncare , electronice, haine sau electrocasnice, românii au ajuns sa vândă pe internet lucruri cel puţin ciudate: bilete de vacanţă, miei, păr natural, locuri de veci, colivă, zarzavaturi, murături, mobilă folosită sau stele.

Cine a înţeles ce înseamnă comerţul online, nu stă prea mult pe gânduri. Este mai avantajos decât să-ţi deschizi un magazin. Acum, totul se rezolvă cu un singur click.

Citeşte şi:
Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online

Trei metode de a face bani pe internet

Comerţul online a crescut cu 70%, în primele trei luni din 2010

Cele mai multe tranzacţii online efectuate de români vizează plata facturilor, achitarea cartelelor prepay, a telefoanelor, cumpărarea de accesorii, urmate de pachetele turistice şi biletele de avion. Pe lângă acestea, românii îşi cumpără produse electronice şi electrocasnice, dar şi haine sau încălţăminte, de pe internet.

Însă nu putem ignora diversitatea ofertelor online.

Biletele de vacanţă pe "net"

Din cauza crizei, românii se văd nevoiţi să renunţe la pachetele turistice luate în avans. Astfel, au început să apară anunţuri de vânzare pentru bilete de vacanţă în Grecia sau Turcia.

"Cedez sejur în insula Thassos, staţiunea Skala Potamia, vilă situată pe plajă, la preţul de 190 EUR, cameră dublă, negociabil", aşa sună un anunţ postat pe site-ul anunturi.ro.

Ofertele pentru vacanţe la mâna a doua nu sunt puţine. "Cedez sejur la Olympic Beach. Biletele au fost deja cumpărate. Vacanţa include transport şi 7 nopţi cazare pentru 2 persoane + 1 copil. Plecare din Timişoara. Preţul este negociabil".

Păr natural de vânzare

Pe site-urile specializate de pe internet, oferta se întâlneşte cu cererea pentru bunuri cum ar fi părul natural pentru peruci.

Anunţuri de genul: "Vând păr natural, bine întreţinut, nevopsit, saten deschis, lungime 1 metru, 10.000 euro", sunt des întâlnite online. Dar şi cele precum: "Cumpăr păr mai scump ca alţii. Natural de la 25 de cm, cărunt sau vopsit de la 45 de cm. Plata conform lungimii şi tarifelor."

Locuri de veci


Şi locurile de veci sunt des întâlnite în ofertele de pe internet. Pe lângă durerea de a pierde o persoană apropiată, familia sau rudele mortului au de înfruntat o altă tragedie, lipsa unui loc de înmormântare.

În Bucureşti, cele 16 cimitire sunt pline până la refuz, în condiţiile în care noi solicitări se depun lunar. Astfel, ofertele online nu au întârziat să apară:

"Vând loc de veci în cimitirul Reînvierea (Colentina). Locul are trei metri pătraţi, este împrejmuit cu gărduleţ de fier şi bordură de beton. Are cruce de marmură, albă şi este la alee nefiind nevoie să treci pe lângă alte morminte. Preţul este de 2.500 euro negociabil. Urgent."

Sau, "Cedez loc de veci (3mp) în cimitirul Bellu Militar. Preţ 4.800 euro."

Coliva.ro


Din aceeaşi categorie face parte şi site-ul coliva.ro. Dacă nu ai timp să faci slujba de pomenire a celor dragi, acum găseşti alternativa pe internet. Fie ca este vorba de tradiţionala colivă românească sau colaci şi pachete de împărţit, acum ai ajutor pe net:

"Pachetul de pomană: Este format dintr-o caserolă de colivă şi o brioşă sau un colac. La comandă se mai pot adăuga şi alte lucruri ca: mere, portocale, banane, napolitane, ciocolată etc."

image
image

Cumpară o stea.ro

O altfel de ofertă este cea tip cadou: "Cumpără o stea pentru persoana iubită". Nu, aceasta nu este o glumă ci chiar se poate cumpăra o stea pe care o poţi denumi cum doreşti. Ea va fi înregistrată cu numele dorit la forul internaţional.

Momentan exista 6.000 de stele în baza de date a companiilor si deja s-au cumparat câteva (aproximativ 30-40).

Ciobanii români vând miei

Vânzările online încep să prindă contur şi în satul românesc: tot mai multe oferte de comercializare a produselor alimentare, dar şi a animalelor.
Ciobanii s-au emancipat şi au ajuns să vândă miei de Paşte şi porci de Crăciun, pe internet. Site-urile sunt pline de anunţuri mai ales în preajma sărbătorilor. Chiar dacă tehnologia le mai joacă feste, fermierii nu renunţă la avantajele vânzării electronice. Preţurile sunt mai mici decât cele din magazin.

image

"Vând varză murată pentru sarmale"

Fie că este vorba de zarzavaturi, legume sau varză murată, ţăranii români ştiu să-şi vândă marfa. Chiar dacă pentru cei mai mulţi ţărani calculatorul continuă să rămână o enigmă, o parte din ei au acceptat provocarea de a-şi promova şi vinde produsele cu ajutorul tehnologiei moderne.

"Vând varză murată, fără conservanţi în cantitate mare, la butoaie de 100 litri. Preţ negocibil, în funcţie cantitate."
, aşa sună unul din multele anunţuri de pe piaţa-agricola.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite