Castravetele tonifică sistemul hepatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castravetele este unul dintre cele mai apreciate ingrediente ale meniurilor de vară. El conţine vitamine din gama B-urilor, vitamina C, carotene (200 mcg la 100 g) şi valoroase rezerve de

Castravetele este unul dintre cele mai apreciate ingrediente ale meniurilor de vară. El conţine vitamine din gama B-urilor, vitamina C, carotene (200 mcg la 100 g) şi valoroase rezerve de minerale - potasiu, fosfor, magneziu şi calciu - esenţiale pentru sistemul osos.

Preparat sub formă de salată cu ulei de măsline şi suc de lămâie sau oţet de mere, castravetele poate fi un aliment-medicament pentru tratarea iritaţiilor la nivelul căilor respiratorii şi urinare, în calmarea durerilor abdominale şi în caz de colici intestinale. În plus, această legumă fluidizează sângele şi tonifică sistemul hepatic.

Castraveţi umpluţi cu şalău

Calorii:180/porţia

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 500 g file de şalău, 3 morcovi, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de cimbru, o lămâie sau 4 linguri de oţet de mere cu miere, 4 linguri ulei de măsline, 4 castraveţi mai mari, 3 cartofi.

Preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se stropeşte cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se fierb cartofii şi morcovii, tăiaţi mărunt. Când sunt gata, în apa rămasă, se fierbe peştele.

Legumele şi peştele fierte se pasează cu furculiţa şi se amestecă cu 2 linguri ulei de măsline. Castraveţii curăţaţi de coajă şi de miez se umplu cu această pastă şi se pun la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Când sunt gata, se asezonează cu pătrunjel, tocat foarte mărunt, şi pulbere de cimbru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite