Care este oraşul din România în care se găseşte cel mai uşor un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluj-Napoca este al doilea oraş european în care populaţia îşi găseşte cu uşurinţă un loc de muncă, după Praga. Aşa arată cele mai recente statistici furnizate de Eurostat-Biroul European de Statistică.

Potrivit sursei citate, mari dificultăţi în obţinerea unui loc de muncă nu au întâmpinat nici locuitorii din Munchen şi Bratislava.

La polul opus, există 10 oraşe în Uniunea Europeană unde 8 din 10 respondenţi nu sunt de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă. Cel mai mare procent de respondenţi care nu sunt de acord cu această afirmaţie sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%).

„Referitor la gradul de satisfacţie al locuitorilor din oraşele din UE faţă de locul lor de muncă, pe primul loc sunt locuitorii din Graz (al doilea oraş din Austria), unde în anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, urmaţi de locuitorii din Viena (79%) şi cei din Copenhaga (78%)”, arată datele Eurostat, potrivit Agerpres. 

Sursa citată mai arată că cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistrează într-un oraş din Ungaria, Miskolc. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite