Becali şi Negoiţă au luat ţeapă cu autostrada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali şi Robert Negoiţă
Gigi Becali şi Robert Negoiţă

Autorităţile au terminat de efectuat exproprierile din zona Pipera şi vor începe lucrările, luna aceasta, la segmentul de autostradă Bucureşti-Moara Vlăsiei, parte a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, care o să lege Capitala de Braşov.

Printre cei care vor fi despăgubiţi de Compania Naţională de Autostrăzi se numără şi Gigi Becali, cu nouă terenuri în Voluntari, trecute pe numele nepotului său, Lucian.  Terenurile sunt situate la începutul autostrăzii, la ieşirea din Bucureşti, la nord de Şoseaua Petricani. Deşi latifundiarul a declarat că el nu cedează spaţiile pentru mai puţin de un milion de euro, statul nu i-a oferit decât 500.000 de euro pentru cele noua parcele de pamant.

Un alt afacerist cunoscut care va fi despăgubit în acest caz este Robert Negoiţă, care a cedat trei terenuri la un preţ de cinci ori mai bun decât a reuşit Becali să obţină.  Astfel, pe spaţiile situate între Centura Bucureşti şi intrarea în Capitală, lui Negoiţă i-au intrat în buzunar 1.500.000 de euro. În acest caz, reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au considerat că terenul lui valorează mai mult. Un preţ de criză dacă ar fi să ne luăm după suma primită de parlamentar şi cea solicitată de el iniţial, respectiv patru milioane de euro.

Cine face tronsonul bucureşti-ploieşti

Primul tronson din autostradă, Bucureşti-Ploieşti, la care se vor începe lucrările, este împărţit în două segmente principale: Bucureşti-Moara Vlăsiei (19,5 kilometri) şi Moara Vlăsiei-Ploieşti (42,5 kilometri), acesta din urmă fiind adjudecat în 2006 de trioul de asfaltatori români Umbrărescu-Căşuneanu-Besciu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite