Arhiepiscopul Tomisului, acuzat de relaţii sexuale cu minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Tomisului FOTO: Florin Gheorghe
Arhiepiscopul Tomisului FOTO: Florin Gheorghe

Un bărbat a depus o plângere la Parchetul General în care îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, că i-a făcut avansuri şi l-a obligat să întreţină relaţii sexuale pe când era minor, transmite RTV.

Acuzaţia este cu atât mai gravă, cu cât, mărturiseşte bărbatul, fapta s-a petrecut în urmă cu 15 ani, pe atunci el fiind minor şi frate la mănăstirea dobrogeană Dervent.

Din plângerea acestuia reiese că ierarhul i-a cerut tânărului să meargă la baie, unde i-a făcut avansuri şi l-a determinat să întreţină relaţii sexuale. Mărturia bărbatului conţine referiri şi la alţi minori, elevi ai Seminarului teologic din Constanţa.

Mai mult, adaugă RTV, această întâmplare este confirmată de unul dintre capii Arhiepiscopiei Tomisiului, condusă de Teodosie, pe numele său de mirean Macedon Petrescu.

Iată recția Arhiepiscopului Teodosie: „Eu ştiu despre cine este vorba. Se numeşte Ciprian, atâta ştiu. El mă hărţuieşte tot timpul la telefon, sună de pe numere private şi îşi modifică vocea. Chiar şi astăzi m-a sunat“, a spus Teodosie pentru Adevărul Constanța.

Arhiepiscolul Teodosie a mai fost implicat în trecut într-o serie de scandaluri, fiind acuzat de luare de mită şi fals intelectual.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite