Arestările n-au oprit traficul cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantităţi importante de ţigări de contrabandă ajung în continuare în România
Cantităţi importante de ţigări de contrabandă ajung în continuare în România

Acţiunile procurorilor anticorupţie la vămile din regiunea Moldovei de la începutul anului şi controalele intensificate la punctele de frontieră n-au reuşit să scoată de pe piaţă ţigările de contrabandă.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la traficanţi 199.836 pachete de ţigări. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, au fost confiscate, în judeţ, 174.289 de pachete care fuseseră deja introduse pe piaţa românească. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Botoşani spun că „afaceriştii" cu tutun ieftin au găsit o soluţie să-şi strecoare marfa. „Anumite persoane trec de mai multe ori  pe zi graniţa, introducând cantităţi mici pe care le depozitează până când reuşesc să facă un stoc important, pe care să-l comercializeze pe piaţa neagră", a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

Ţigări aduse din judeţele vecine

La Suceava, acolo unde la începutul anului trecut procurorii anticorupţie au descins în Vama de la Siret, numărul ţigărilor existente pe piaţă în judeţ este în scădere, spun oamenii legii. „Diferenţa de preţ şi lipsa ţigărilor pe piaţa noastră a făcut ca acestea să fie aduse din judeţele vecine. Pe 21 septembrie, la Grămeşti, au fost prinşi doi maramureşeni care transportau 14.000 de pachete de ţigări într-un microbuz", a precizat Daniel Strugaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Niciun poliţist corupt în arest

În ceea ce-i priveşte pe cei 58 de poliţişti reţinuţi în urma acţiunii de la Siret, reprezentanţii Inspectoratului spun că, în momentul de faţă, 43 sunt în sistem, dintre care 18 sunt suspendaţi cu interdicţia de a exercita profesia, iar 25 sunt la dispoziţie. „11 au demisionat, iar 4 dintre ei au încetat raporturile de muncă de drept, ieşind la pensie la limită de vârstă", a mai spus Daniel Strugaru. 

Zeci de dosare pentru contrabandă

La Vaslui, poliţiştii de frontieră au confiscat în primele opt luni ale anului 200.000 de pachete cu ţigări, principalele locuri în care s-a realizat contrabanda fiind la Punctul de Frontieră Albiţa şi în zona verde. Şi la Iaşi, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 90.000 de pachete cu ţigări în acelaşi interval de timp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite