Am scăpat de caniculă: În septembrie, temperaturile coboară la normalul perioadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteo
Meteo

Luna august se va încheia cu temperaturi ridicate şi peste mediile naţionale obişnuite, iar în prima parte a lui septembrie se va răci uşor, ajungându-se la temperaturi normale pentru această perioadă, potrivit prognozei realizate pentru perioada 29 august - 11 septembrie.

Pentru anul acesta s-a încheiat cu zilele caniculare. Nu vom avea mai mult de 34 de grade, la sfârşitul lui august, iar în primele 11 zile din septembrie temperaturile coboare la cel mult 32 de grade, maxim ce se va înregistra în sud.

Banat

În ultimele două zile ale lui august vor fi temperaturi de 32 - 34 de grade Celsius, după care urmează răcirea.

De pe 31 august încep şi ploile, slabe la început. După 2 septembrie, timp de trei zile, vor cădea cantităţi importante de apă, dar pe arii restrânse.

Crişana

Aceeaşi evoluţie atmosferică, o creştere a temperaturilor la sfârşitul lui august, urmată de răcire în primele zile ale lui septembrie.

Între 1 şi 4 septembrie, coborârea mercurului în termometre se va resimţi mai ales la valorile maxime, adică peste zi, când nu se vor depăşi 32 de grade Celsius.

Prima săptămână din septembrie va curge fără variaţii importante, iar dacă va ploaua, cantităţile vor fi nesemnificative.

Transilvania

Temperaturile începutului de septembrie vor fi mai scăzute, cu maxime de sub 30 de grade Celsius, vreme răcoroasă noaptea.

Şi aici, perioada cu cea mai mare probabilitate de apariţie a ploilor este tot perioada 2 - 7 septembrie.

Maramureş

Similar, ultimele zile din august aduc o încălzire, urmată de o răcire la începutul lui septembrie, cu maxime normale şi care nu urcă peste 26 de grade Celsius după prima săptămână a primei luni de toamnă.

Ploile apar chiar la începutul lui septembrie, pe arii mai extinse între 3 şi 6 septembrie. Există posibilitatea să cadă cantităţi mai importante de apă, doar izolat.

Moldova

Temperaturile sub normalul perioadei se vor menţine cava mai mult timp în Moldova. Maximele intervalului vor fi atinse pe 1 şi 2 septembrie, nu la sfârşitul lui august, aşa cum se întâmplă în celălalte regiuni.

Începutul lui septembrie este lipsit de precipitaţii, iar apoi va ploua slab şi ziolat.

Dobrogea

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, maximele termice urmând să ajungă, până la sfârşitul lunii august, la valori medii de 26, cel mult 28 de grade.
 
Apoi, se va menţine un regim termic normal pentru începutul lunii septembrie, cu probabilitate mică de a ploua.

La finalul inetrvalului se vor înregistra ploi slabe şi pe arii restrânse.

Munteania


Maximele cele mai ridicate vor mai depăși doar izolat 30 de grade.

Va ploua slab şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în perioada 3-7 septembrie.

Oltenia

Prognoza este similară celei pentru Munteania, cu precizarea că există mai multe şanse ca ploile să cadă undeva pe la mijlocul intervalului, izolat, şi vor slabe.




 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite