Adrian Năstase a fost mutat la Penitenciarul Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava
Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava

Starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase nu este foarte bună, motiv pentru care a fost mutat din Penitenciarul Rahova la Jilava pe data de 17 iulie.

Afecţiunile cronice de care suferă Adrian Năstase îi face imposibilă „cazarea" la Penitenciarul Rahova. Acesta a fost transferat acum o săptămână la Penitenciarul Spital Jilava, secţia de Boli Interne.

„Transferul s-a realizat datorită afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti", a precizat Daniela Popescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Jilava.

La internare, deţinutului Adrian Năstase i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare. Pacientul-deţinut a fost informat cu privire la regulamentul de ordine interioară, au fost întocmite documentele de primire în spital şi a fost repartizat la salon conform recomandării medicului de gardă.

Năstase se află într-o cameră cu şase paturi şi un grup sanitar comun şi, momentan, are doar un coleg de salon.

Protejat de confidenţialitate

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului a precizat că a fost realizat consultul medical conform procedurilor, „în condiţii de confidenţialitate".

„Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în sistemul penitenciar se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite