Adrian Năstase, în faţa Curţii Supreme pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier, Adrian Năstase şi fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Ioan Melinescu, au ajuns în această dimineaţă la Înalta Curte

Fostul premier, Adrian Năstase şi fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Ioan Melinescu, au ajuns în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde începe procesul în dosarul "Mătuşa Tamara" în care cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Niciunul nu a declarat nimic înainte de termenul de azi.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 31 mai, pe fostul premier Adrian Năstase şi pe fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Ioan Melinescu, în dosarul privind "moştenirea mătuşii Tamara".

În acest dosar, Adrian Năstase este acuzat de dare de mită, iar Ioan Melinescu, preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) între anii 2001-2004, este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus separarea cauzei în vederea continuării cercetărilor faţă de Ristea Priboi, fost deputat în perioada 2000-2004, învinuit pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

UPDATE: Adrian Năstase a declarat la ieşirea de la Curtea Supremă că acuzarea s-a bazat doar pe declaraţiile lui Genică Boerică care ar fi fost eliberat tocmai pentru că le-a dat.

"Cred că nu luaţi în serios acest proces. În fiecare zi aflăm despre noi fapte de corupţie. Rechizoitoriul se bazează exclusiv pe declaraţiile lui Genică Boerică pentru care a şi ieşit din închisoare", a declarat la ieşirea din sala de judecată fostul premier. El a adăugat că nu ar fi avut de ce să facă "o înţelegere cu Melinescu" şi că nu l-ar fi cunoscut niciciodată pe Genică Boerică.

"Nu l-am cunoscut niciodată pe Genică Boerică şi nici nu regret", a declarat Năstase.

El a mai spus că procesul său ar fi început doar pentru a face demostraţii Uniunii Europene în legătură cu lupta anticorupţie.

"Acest proces este redemarat în ideea de a-i convinge pe cei de la Bruxelles că lupta anticorupţie continuă", a mai spus Adrian Năstase.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 19 septembrie primul termen în dosarul în care fostul premier Adrian Năstase şi fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie.

Motivul amânării de azi a fost faptul că Ioan Melinescu a cerut timp să-şi angajeze un avocat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite