Ştiri de liga a doua

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când credeam că fotbalul ia o pauză de Crăciun, cât să trecem de la sarmale la cârnaţi şi de la caltaboş la cozonac, dădură buzna peste noi ştiri dintre cele mai trăsnite, dotate cu zurgălăi.

Aşa că, deşi mingea a fost ascunsă în sacul lui Moş Crăciun, cavalerii tristei figuri încă mai simulează şuturi la poartă, centrări-covrig şi deposedări prin alunecare.

Prima ştire: Dan Petrescu a dat campioana României şi „dubla" cu Liverpool pe milioanele din liga a doua a Rusiei. Între Urziceni şi Krasnodar nu e doar o diferenţă de 633.000 de locuitori (de la 17.000 la 650.000), ci şi una de geografie agrară: noi cu ciulinii Bărăganului, ei cu nesfârşita stepă rusească. Pe sub care, e drept, trec conducte de gaze. Iar din aceste gaze s-a întrupat şi milionul de dolari oferit lui Dan Petrescu drept primă de instalare.

A doua ştire: Comitetul Executiv al FRF cloceşte o decizie care să dea dreptul cluburilor să modifice unilateral contractele cu jucătorii. Tâmpenie mai mare nici c-am auzit. Federaţia lui Mircea Sandu e pe cale să omologheze contractul gonflabil: îl umfli ca pe balon şi-l dezumfli ca pe băşica porcului.

A treia ştire: dinamovistul Gabriel Tamaş s-a transferat la West Bromwich Albion, în liga a doua engleză. Este, evident, un salt calitativ în cariera lui Tamaş: de la bar la pub. De la palincă la whiskey. De la cluburile de noapte bucureştene la night-cluburile britanice. De la paparazzii „Click!"/„Libertatea" la cei din liga „Sun"/„Daily Mirror".

Şi un bonus, care vine tot din liga a doua engleză: Peterborough - Cardiff 4-4. Veţi zice: şi ce-i cu asta? Ei bine, în minutul 50 era 0-4. Iar în minutul 89 era 2-4. Vedeţi vreo echipă românească în stare să egaleze de la 0-4? Mă rog, cu excepţia Forestei Suceava în mileniul trecut, când a bătut la Dinamo cu 5-4...

Părerea mea e că Tamaş nu ştie în ce fotbal s-a dus! Ăia dau gol şi după ora închiderii, când ai noştri abia se adună de prin baruri... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite