Ştefan Iordache, ultimul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au strâns ieri în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), pentru a-i aduce un ultim omagiu regretatului actor. Au fost prezenţi de la oameni simpli, iubitori ai

Mii de oameni s-au strâns ieri în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), pentru a-i aduce un ultim omagiu regretatului actor. Au fost prezenţi de la oameni simpli, iubitori ai teatrului până la mari nume ale scenei româneşti.

La căpătâiul artistului era aşezată coroana de flori din partea soţiei lui, al cărei mesaj era "Aşteaptă-mă". Ceremonia s-a încheiat în aplauzele celor 3.000 de persoane care au participat la eveniment, sicriul cu trupul actorului fiind transportat în satul Gruiu, unde Iordache avea o casă de vacanţă şi unde acesta s-a retras în ultima parte a vieţii. Înmormântarea artistului va avea loc astăzi, la ora 14.00.

În foaierul Teatrului Naţional, unde a fost depus trupul neînsufleţit al maestrului, au fost prezenţi prietenii şi admiratorii actorului, care au venit să-şi ia rămas bun. Regizorul Sergiu Nicolaescu, solistul Iris, Cristi Minculescu, Coca Bloos, Oana Pellea, Gheorghe Dinică şi Victor Rebengiuc sunt doar câţiva dintre aceştia. "Uitaţi-vă în jur şi o să vedeţi ce a însemnat Ştefan Iordache", a spus George Ivaşcu, citat de Mediafax.

"Duminică, dis-de-dimineaţă, Dumnezeu i-a acoperit pe români cu frig", sunt cuvintele lui Mircea Albulescu, care consideră că acesta ar fi fost "semnul" că Iordache s-a stins. Ministerul Culturii şi Cultelor, cât şi Preşedinţia României au trimis coroane de flori ca un ultim omagiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite