Înotând cu Elena Udrea pe tocuri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindromul bulgar nu «a ucis» încă niciun ministru român al Turismului.

Elena Udrea a lovit ca o cometă presa britanică. Ca din nimic, un întreg scandal s-a iscat între două ziare de referinţă, aflate în competiţie, e vorba despre „Daily Telegraph" şi „The Independent". Primul ziar o critică pe doamna Udrea că a pozat în costum de baie când ieşea din valurile mării şi că e ruptă de realitate pentru că a împărţit pantofi cu toc sinistratelor din Moldova. În ediţia de duminică, „The Independent" îi ia apărarea, un editorialist scriind că ministrul blond a dat dovadă de o „înţelegere superioară a naturii umane". Uneori e atât de greu să fii englez! Trebuie să fii extravagant cu orice preţ.

Ca panarama să fie totală, ministrul Turismului a asmuţit avocaţii asupra publicaţiei „Daily Telegraph", încercând să-i oblige să publice un drept la replică din care reiese faptul că imaginea ei în costum de baie a fost făcută de paparazzi. Şi uite aşa, în costum de baie, doamna Udrea a pătruns şi în presa internaţională. De acum numai Dumnezeu ne mai poate ajuta. Ce mai contează competenţa când turiştii străini de pe litoralul românesc vor atinge în acest an ameţitorul prag de 30.000, iar la vecinii bulgari vor veni doar 1,7 milioane. Sindromul bulgar nu „a ucis" încă niciun ministru român al Turismului. N-o va ucide nici pe doamna Udrea. Domnia sa e implicată în aceste zile într-o campanie de imagine. După micuţa furtună stârnită în Marea Britanie, ieri a preluat şefia organizaţiei PDL a Capitalei. Astfel s-a aşezat în postura de viitor candidat al acestui partid la Primăria Bucureştiului. Şi cine o poate opri? Pare că Oprescu, dar după doi ani s-a încurcat în promisiuni şi în proiecte neterminate. Norocul nostru e că viaţa e puţin mai complicată decât o vede doamna Udrea, iar până la primărie drumul e lung şi plin de neprevăzut.

Din această poveste cu costume de baie, pantofi cu toc, ziare şi partide putem trage concluzia că totul e doar un joc şi prin astfel de jocuri poţi obţine orice, chiar şi Primăria Bucureştiului prin alegerile din 2014. Dar aceste jocuri sexy-politice suferă de o mică slăbiciune - nu rezistă niciodată în faţa unui lider adevărat, care are curaj să vină în faţa publicului şi să-i spună ce a făcut, şi nu ce va face.

Uitându-mă pe online la fotografia sexy a Elenei Udrea care iese din valuri n-am băgat de seamă că fiica mea de cinci ani s-a strecurat în spatele meu: „Tati, asta e o sirenă?".

M-am întors şi am privit-o perplex. „Seamănă cu o sirenă din H2O, serialul de pe Disney Channel", a adăugat ea. Cu greu mi-am revenit din şoc şi i-am zis copilului: „Draga mea, femeia asta poate face orice se află în mintea şi puterea unui muritor, dar, în mod sigur, nu poate respira sub apă şi nu poate aduce turişti străini pe litoral". 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite