VIDEO Ziua şi gafa. Dăncilă: Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... birocraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă şi-a început discursul de joi printr-o gafă. Dorind să vorbească despre reducerea birocraţiei, Dăncilă a afirmat că va fi redusă „democraţia“.

„Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... birocraţia. Şi reducem termenele. Cred că e foarte important acest lucru şi cred că acest lucru e aşteptat de foarte mulţi.“, a declarat Viorica Dăncilă (vezi intervalul 00.27-00.35 din înregistrare), la începutul şedinţei de Guvern, când voia să spună că echipa sa vrea reducerea birocraţiei. Marţi, Viorica Dăncilă a făcut o altă gafă, de data aceasta într-un mesaj de condoleanţe remis de Guvern şi asumat de premier. Numele academicianului Mircea Maliţa, decedat luni seară, apare scris greşit: „Maliţia“ (cu un „i“ în plus).

„Diplomaţia şi mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliţia ( premierul a scris Maliţia, nu Maliţa - n.r), a cărui vocaţie de diplomat, scriitor şi om de ştiinţă a adus României un plus de imagine şi de preţuire pe scena internaţională“, anunţă premierul Viorica Dăncilă într-un comunicat remis presei. 

În mesajul de condoleanţe postat pe site-ul Guvernului, numele academicianului Mircea Maliţa apare scris corect.

Citeşte şi:

Minutul şi gafa. Dăncilă, întrebându-l pe premierul Croaţiei dacă ar vrea o poză: „Make a photo?“. Dăncilă a mai faultat încă o dată limba română

Dăncilă, o nouă gafă: ORICE om îi este frică de o plângere penală

Viorica Dăncilă, de râsul internetului. Ce glume au făcut internauţii pe seama unei fotografii în care apare prim-ministrul României

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite