Vor deveni aberaţiile lui Iordache aberaţii ale coaliţiei PSD-ALDE?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofensiva împotriva justiţiei, împotriva anticorupţiei, condusă de cei trei „muşchetari”, Iordache, Nicolicea, Nicolae, care numai jurişti nu pot fi numiţi, riscă să trimită PSD şi ALDE la cimitirul partidelor politice. N-am mai văzut o putere politică care să se încăpăţâneze să legifereze împotriva majorităţii societăţii româneşti. În primul rând împotriva breslei magistraţilor.

Iarăşi, n-am mai văzut situaţii în care aceştia să fie aşa de uniţi împotriva aberaţiilor unei puteri care instaurează dictatura majorităţii parlamentare.

Cei care n-au votat PSD-ALDE, 80%, nu sunt în favoarea acestei aventuri care frizează bunul simţ şi logica juridică. Cei 600.000 de manifestanţi din februarie ar putea deveni un milion sau mai mult, cu ocazia finalizării actualei aventuri parlamentare la care se expune puterea PSD-ALDE.

Cei care ar susţine această ofensivă sunt penalii, aflaţi în diferite faze ale cercetării, judecării sau chiar în puşcării. Nu poate nimeni accepta că ei reprezintă majoritatea societăţii româneşti. Este explicabilă dorinţa acestora de a accelera la maximum promovarea legilor antijusti'ie. Dar şi mai explicabilă este determinarea celor care se opun impunerii cu forţa a acestor legi.

Prin intervenţia DNA şi a Parchetului General cetăţenii s-au lămurit ce vor parlamentarii puterii actuale.

Codul de Procedură Penală:

- Interzicere totală a comunicării publice pe suspect şi inculpat.

- Inculpatul, nu numai avocatul, poate să participe la orice act al urmăririi penale.

- Se elimină rapoartele de constatare din probe

- Dacă în timpul urmăririi penale, la percheziţia informatică, găseşti şi alte probe/ poate suspectul e şi pedofil, nu numai evazionist, nu poţi să foloseşti probele găsite şi să începi o cauză pe pedofilie, de exemplu.

- Se elimină arestul preventiv pentru fapte de corupţie

-Se dezincriminează mărturia mincinoasă

- Aducerea la cunoştinţă, de îndată, a calităţii de suspect sub sancţiunea nulitaţii  absolute a tuturor actelor de urmărire penală. Adică pui suspectul în gardă.

- Limitarea la 6 luni a timpului în care procurorul ierarhic superior poate informa o soluţie de clasare. Dacă după 7 luni găseşti probe, nu mai poţi trage pe nimeni la răspundere

- Dacă fuge inculpatul şi nu ai cum să-i comunici nimic pentru că nu-l găseşti, nu poate fi condamnat în lipsă. Cazul Ghiţă+Attila Gabor, amendament UDMR.

Codul Penal:

- Dezvăluirea de infirmaţii de interes public înseamnă închisoare. Aşa ceva nu există în niciun stat democratic şi în nicio directivă CE sau hotărâre CEDO.

Dacă nici aceste exemple nu vor trezi la realitate coaliţia PSD-ALDE, aceasta va suporta consecinţele.

Iată câteva consecinţe sigure

  • Demonstraţii masive în Bucureşti şi principalele oraşe din ţară. Există acum o spirală de amplificare a demonstraţiilor, similară cu aceea din februarie.  
  • Reacţia magistraţilor, care pot ameninţa cu neaplicarea acestor modificări ale legilor justiţiei. Ce pot face guvernanţii în această ipoteză?  
  • Reacţia UE. Deja premierul Poloniei a anunţat că se aşteaptă ca Bruxelles-ul să lanseze săptămâna viitoare o procedură de sancţionare fără precedent împotriva Varşoviei după luni de dispute privind statul de drept. Urmează România şi Ungaria. Este vorba, în primul rând, de suspendarea accesului la fonduri europene.  
  • Reacţia SUA. După avertismentul dur din Comunicatul Departamentului de Stat, America nu se va opri. Posibil să urmeze sancţiuni economice şi de restricţionare a accesului în America pentru cei responsabili de actuala violare a statului de drept. Exact ca în cazul Rusiei. Deja Liviu Dragnea nu are viză de intrare în SUA.  

România nu este o ţară din Africa sau America de Sud. A semnat Tratate de aderare la UE şi NATO, şi trebuie să le şi respecte.

Vor prelua toţi parlamentarii PSD-ALDE aberaţiile trio-ului Iordache, Nicolicea, Nicolae? Aceasta este întrebarea acum. Dacă nu vor înţelege că drumul ordonat de Liviu Dragnea şi Tăriceanu duce PSD-ALDE  într-o fundătură teribilă, îşi merită soarta.

Multe sunt posibilele consecinţe

O criză politică majoră.  Nu cred că guvernul va putea funcţiona în condiţiile consecinţelor arătate. O dublă cădere a guvernelor conduse de PSD poate conduce la alegeri anticipate, care pot însemna ieşirea PSD-ALDE din scenă.

Contestare continuă a puterii politice. Deja sunt pichetate sedii politice ale PSD din Bucureşti şi Sibiu. Este posibil ca această acţiune să se întindă în toată ţara.

Eşecul economic. Ianuarie şi februarie  vor aduce salariaţilor fluturaşii cu „măririle” de salarii promise de PSD. Când vor vedea în buzunare aceiaşi bani, sau chiar mai puţini,  se vor alătura manifestanţilor din stradă.

Riscul escaladării violenţelor la manifestaţii. Nimeni nu poate garanta că provocatori plătiţi nu vor iniţia incidente cu forţele de ordine, urmate de dezordini majore, terminate cu morţi şi răniţi. În aceste condiţii PSD-ALDE vor părăsi imediat puterea.

Supravieţuirea PSD-ALDE depinde acum de cât de mulţi parlamentari ai coaliţiei înţeleg riscurile la care se expun, inclusiv acela de a-şi încheia mandatul doar după un an de activitate în Parlament.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite