Viorica Vasilica Dăncilă, „iepuraşul“ de sacrificiu. Viitorul premier va fi Mihai Fifor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de experienţă a dnei Viorică Dăncilă în administraţia centrală i-a cutremurat pe mulţi. Nimic n-o recomandă pentru ocuparea funcţiei de premier. Nici măcar activitatea de europarlamentar, funcţie în care a ales să angajeze o inculpată din dosarul „Bombonica“, probabil ca preţ al tăcerii. Este cunoscută în partid doar prin loialitatea (sau obedienţa, luaţi-o cum vreţi), faţă de Liviu Dragnea.

Şi faptul că provine din şcoala de la Videle, mândră că produce nu doar miniştri, ci, iată, chiar şi posibil premier. Ar merita să-şi facă publice metodele prin care a ajuns să „genereze“ miniştri şi premieri!

Opinia mea este alta. Propunerea reprezintă un „iepuraş“ la nivel de premier. Să-i dea ocazia preşedintelui Iohannis să-şi arate „muşchii“, cum a făcut în cazul dnei Shhaideh. Că tot îl critică susţinătorii săi că stă impasibil la „jocurile“ PSD. Iar după respingerea dnei Viorica Dăncilă vine adevărata propunere: Mihai Fifor sau Ecaterina Andronescu.

Preşedintele nu este obligat, ca la numirea miniştrilor remaniaţi, să respingă o singură dată o propunere venită de la Coaliţia majoritară în Parlament. În cazul desemnării premierilor, poate respinge oricâte propuneri. Doar dacă coaliţia PSD-ALDE nu i-a întins preşedintelui o capcană, să aibă un pretext de suspendare. Nu m-ar mira să profite şi să caute gâlceavă cu lumânarea.

Hazul ar fi altul. Preşedintele să accepte prima nominalizare, Viorica Dăncilă, şi premierul PSD împreună cu întreaga coaliţie să ajungă de râsul curcilor din ţară şi străinătate. Ar fi haios, dar din păcate cu efecte negative asupra economiei, iar credibilitatea României în lume s-ar prăbuşi dramatic.

În concluzie, mă aştept ca dna Viorica Dăncilă să fie respinsă de preşedintele Iohannis, iar viitorul premier să fie Mihai Fifor. Dna Andronescu nu poate emite pretenţii la această funcţie, fiind încă cercetată în dosare penale. Bine, nici Mihai Fifor, filolog la origine, şi expert în Ioana Radu şi Maria Tănase, nu este cine ştie ce „minune“ de premier. Dar, măcar, a mai fost în guverne.

Apare încă un motiv de victimizare pentru Dragnea, acela că preşedintele joacă pe mâna altor interese, care nu sunt ale ţării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite