Dăncilă s-a impus în CEX. Congresul PSD va avea loc în iunie. „Nu regret că i-am adus înapoi pe Stănescu şi Firea“. Tabără adversă ameninţă că va vota moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD au aprobat, cu majoritate de voturi, propunerea Vioricăi Dăncilă: Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie. În replică, Paul Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte executiv. Parlamentarii controlaţi de Paul Stănescu, Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea ar putea vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, cu scopul de a susţine ulterior (re)instalarea lui Mihai Tudose în fruntea Executivului

Au fost doar trei voturi împotriva Vioricăi Dăncilă şi patru abţineri, semn că premierul are o majoritate consolidată în partid. 

Înainte de CEX, Paul Stănescu, în mod surpinzător, a refuzat să facă declaraţii. În schimb, Gabriela Firea s-a pronunţat clar pentru un Congres după prezidenţiale. “Ne confruntăm cu o moţiune de cenzură. Noi, în loc să strângem rândurile pentru a depăşi cu bine moţiunea de cenzură în Parlament, ce facem, începem iar să o luăm de la capăt cu grupuri, grupuleţe, tabere şi pe urmă cred că dăm satisfacţie adversarilor noştri, în loc să fim uniţi vom fi din nou preocupaţi de alte subiecte”, a mai declarat primarul Capitalei.

În CEX, premierul Viorica Dăncilă a intrat în dezacord cu Paul Stănescu. De partea premierului au fost Marian Oprişan (Vrancea), Niculae Bădălău (Giurgiu) şi Dumitru Buzatu (Vaslui). 

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD, în şedinţă, că nu ţine cu dinţii de funcţia de premier. Discuţia a venit în contextul în care Dăncilă a cerut ca Congresul să fie organizat cât mai repede, chiar în luna iunie, iar o altă tabără din partid, condusă de Paul Stănescu, s-a opus. 

Viorica Dăncilă, după Cex: Într-un partid e obişnuit să nu avem aceşaşi punct de vedere, doar e democraţie. Îmi pare rău că Paul Stănescu şi-a dat demisia, a spus că din motive personale.

Jurnalist: Regretaţi că i-aţi adus înapoi pe Paul Stănescu şi Gabi Firea?
Nu, nu regret absolut deloc. Sunt oameni de valoare. Trebuie să facem echipă.

De ce v-aţi grăbit?
Trebuie să modificăm statutul pentru alegerea preşedintelui. Trebuie să venim cu un program politic. Trebuie să dăm legitimitate conducerii să-şi asume rezultatul de la prezidenţiale. Timpul ne presează. De pe 11 august strângem semnături pentru candidatul la prezidenţiale.

E posibil să aveţi candidat la prezidenţiale şi din afara partidului?
Luăm în calcul şi această variantă.

Aţi vorbit cu Paul Stănescu înainte de CEX?
Am vorbit aseară, nu ştiam că îşi dă demnisia.

Mulţi vă acuză că aveţi dublă comandă.
Credeţi că atunci când vrei să schimbi lucrurile în bine trebuie să ai comandă de la cineva? Singura mea comandă e de la PSD, de la forurile statutare. Decizia a fost luată cu votul majorităţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite