Viorica Dăncilă are probleme planetare: contul de Facebook şi bursa americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos

Viorica Dăncilă a avut luni o agendă încărcată, pe listă regăsindu-se, încă de dimineaţă, prima vizită de la învestirea noului Cabinet a ambasadorului american, Hans Klemm, la Palatul Victoria. Cu ocazia aceasta, premierul şi-a „exprimat şi îngrijorări” cu privire la căderea bursei americane de săptămâna trecută, deşi poziţia României nu influenţează în niciun fel tranzacţiile bancare.

Tot în categoria umorului involuntar, prim-ministrul a mai declarat, în cursul zilei de luni, că a observat criticile venite la adresa închiderii contului de Facebook şi a anunţat că îşi va crea unul nou „din postura de premier al României”, deşi schimbarea funcţiei politice pe Facebook - de la europarlamentar la premier- stă doar într-un click.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit luni la Palatul Victoria pe oficialul american Hans Klemm, într-o vizită de prezentare, şi a ţinut să-i comunice „îngrijorarea” produsă de impactul la nivel global al oscilaţiilor bursei americane. Premierul „şi-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) şi, totodată, speranţa că această situaţie nu va continua întrucât ar genera potenţiale efecte la nivel global”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Guvernului României.

Cu ocazia întrevederii, cei doi politicieni au discutat o serie de subiecte ce ţin de parteneriatul strategic încheiat între Statele Unite şi România, întărind angajamentul românesc în problemele ce ţin de securitate, dar şi de sfera economică. Totodată, Viorica Dăncilă a adus în discuţie perspectivele eliminării obligativităţii vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver.

În replică, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a transmis aprecierea părţii americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce priveşte egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, şi a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane.

„Îmi deschid un nou Facebook“

În aceeaşi zi, premierul României a fost întrebată de jurnalişti de ce a renunţat la contul de Facebook şi a ţinut să comenteze şi criticile primite la adresa absenţei sale de pe reţelele de socializare. Viorica Dăncilă a precizat că va reapărea în curând printre internauţi.  „Mi-am închis Facebook-ul. Am văzut această critică, că a fost şi o critică. Îmi voi deschide Facebook. Am închis Facebook-ul pentru că el era din postura de europarlamentar şi trebuie să îmi deschid un Facebook din postura de premier al României”, a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă nu se teme că va pierde like-uri în urma acestui process, Dăncilă a răspuns că „speră să genereze încredere şi să primească altele” odată cu reapariţia în noua postură. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite