VIDEO Viorica Dancilă, în „O mie şi una de nopţi“: ce a făcut premierul în cea mai lungă vizită oficială de până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a pornit, luni, într-un turneu de trei vizite oficiale în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait. Cel mai mult a zăbovit în Dubai şi Abu Dhabi, unde a avut întrevederi cu oficiali arabi şi s-a bucurat de câteva vizite „turistice”. Cu această ocazie, am putut să o vedem pe doamna prim-ministru într-o ipostază inedită: mergând desculţă şi purtând veşmânt islamic.

Viorica Dăncilă a făcut, săptămâna aceasta, cea mai lungă vizită externă de când ocupă funcţia de premier al României. Guvernul nu a anunţat, ca până acum, durata acestui turneu, început luni şi aflat încă în desfăşurare, şi nici programul premierului, însă Dăncilă are „încredere” că aceste vizite „se vor concretiza în investiţii pentru România”.

După ce luni a avut o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Dăncilă a anunţat că investitorii din Turcia vor să construiască un spital regional cu o mie de paturi la Constanţa, iar o firmă din domeniul logistic vrea să realizeze un port în Bucureşti, pe canalul Dunăre-Bucureşti. Premierul român a afirmat totodată că în cursul întâlnirii din Turcia s-a stabilit creşterea volumului schimburilor comerciale dintre România şi Turcia de la şapte miliarde de dolari, cât este în prezent, la 10 miliarde de dolari.

Periplul a continuat, marţi, în Emiratele Arabe Unite, mai exact în Dubai şi Abu Dhabi, unde premierul a petrecut mai bine de trei zile şi a avut ocazia să viziteze Monumentul Eroilor de la Wahat Al Karama şi Moscheea Şeicului Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, dar cel mai bine pare să se fi simţit printre doamne la Uniunea Generală a Femeilor din Emiratele Arabe Unite, unde a văzut cum se confecţionează manual ţesăturile şi accesoriile tradiţionale.

Aici, prim-ministrul a avut numeroase întrevederi cu oficiali arabi, dintre care:

Şeicul Muhammad bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Dubai, Sultan Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi preşedintele Autorităţii Maritime a oraşului Dubai, Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, supranumită ”Mama Emiratelor”, fiind soţia fondatorului Emiratelor Arabe Unite, şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, reprezentantul Emiratului Abu Dhabi, Regiunea de Vest, Dr. Sultan Al Jaber, ministru de stat, preşedintele Companiei ADNOC şi cu membri ai conducerii Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Emiratele Arabe Unite.

Următoarea oprire pentru premierul Viorica Dăncilă este Kuwait..

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite