VIDEO Băsescu ar putea fi dat în judecată pentru că a schimbat culoarea de pe stema naţională

VIDEO Băsescu ar putea fi dat în judecată pentru că a schimbat culoarea de pe stema naţională

Sursa: Catavencu.ro

Asociaţia Magistraţilor susţine că stema expusă la Palatul Cotroceni este ilegală pe motiv că are pe fundal culoarea violet, şi nu culoarea albastră, aşa cum prevede legea. Magistraţii cer Parchetului General să se autosesizeze, informează Realitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Magistraţilor ia în calcul posibilitatea să îl dea în judecată pe preşedintele Traian Băsescu fiindcă ar fi schimbat ilegal culoarea de pe stema naţională, din albastru în violet.

Potrivit legii, stema României este reprezentată, pe culoarea albastră, de o acvilă de aur cu capul spre dreapta, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan.

Legea are prevederi stricte şi privind reproducerea stemei României, la culorile utilizate, precum şi la materialele şi tehnicile folosite.

Pe lângă culoare, aceeaşi lege stipulează că pe pieptul acvilei se găseşte un scut mai mic, împărţit în patru cartiere reprezentând stemele regiunilor istorice şi o insiţiune reprezentând Marea Neagră.

La rândul său, Constituţia României prevede că stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite doar prin legi organice.

Jurnaliştii de la Caţavencu.ro au descoperit recent că şeful statului a aşezat stema României  de la Cotroceni pe un fond violet.

citeste totul despre: