Victor Ponta participă, joi,  la instalarea noilor şefi de Parchete, la Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO: Adevărul
Victor Ponta FOTO: Adevărul

Premierul Victor Ponta va participa joi, la ora 10.00, la instalarea noilor şefi de Parchete, la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete.

"În ceea ce priveşte cele şase propuneri făcute de ministrul Justiţiei, am emis decret pentru nominalizarea tuturor celor şase", a declarat şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a menţionat că în aceste zile a avut discuţii cu toţi cei şase procurori propuşi şi avizaţi pozitiv de CSM.

"Şi mesajele mele în discuţiile cu toţi cei şase, având în vedere că se află la vârful Parchetelor şi direcţiilor celor mai importante din Parchetul General, au fost următoarele: primul şi cel mai important să facă echipă. Al doilea lucru pe care l-am cerut a fost să ridice nivelul calitativ şi cantitativ al luptei anticorupţie, mai ales al corupţiei la nivel înalt", a spus el.

Băsescu a precizat că a stabilit cu cei şase că rezultatele obţinute până acum în lupta anticorupţie, dar şi lupta cu crima organizată reprezintă "standardul minim". "Aşteptarea mea de la ei este să ridice nivelul de eficienţă în ambele domenii", a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite