Victor Ponta îi ceartă pe Facebook pe criticii Catedralei Mânturii Neamului: O să şterg comentariile celor care se cred atât de „superiori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Pro România. Foto: Edurd Enea.
Liderul Pro România. Foto: Edurd Enea.

Liderul Pro România a participat duminică la evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, postând şi un filmuleţ din timpul slujbei pe pagina sa de Facebook. Fostul premier a ţinut însă să îşi avertizeze o parte dintre cititori că le va şterge comentariile dacă vor continua să se creadă „atât de «superiori» încât îi pot dispreţui pe cei care cred în religie şi în Biserică.

„In Anul Centenarului Marii Uniri romanii si Romania au dreptul la un simbol national! Toate simbolurile unei tari se construiesc cu opozitie, critici si carcoteli - se uita complet dupa niste ani si ramane constructia! Consider ca in formarea si supravietuirea noastra ca natiune religia crestin ortodoxa a avut un rol esential care trebuie recunoscut, apreciat si respectat/ toti romanii care au alta religie ( sau nu au deloc o credinta religioasa) sunt la fel de buni romani ca si ortodocsii - dar toleranta si respectul ar trebui sa fie reciproc si sa ne faca mai uniti ( caci dezbinati suntem mai mult decat ne inchipuiam vreodata)! Daca nu avem destule spitale, scoli, drumuri sau parcuri sa stiti ca nu este din vina Catedralei sfintite azi / daca vreti sa facem ceea ce este nevoie in Romania nu trebuie sa ne multumim cu tinte false si ipocrizie - ci doar sa alegem bine pe cei care merita sa ne conduca si sa construim impreuna!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, postând şi un filmuleţ din interiorul Catedralei. 

Liderul Pro România a primit ulterior mai multe mesaje critice de la cititori, fapt pentru care a ţinut să precizeze că va şterge toate comentariile celor care „se cred atât de superiori”. Fostul premier a mai spus şi că a construi o biserică nu ar trebui să încurce cu nimic construcţia de spitale şi de autostrăzi, Catedrala reprezentând un simbol de care România avea nevoie. 

„Ps 1 - in perioada in care am fost Prim Ministru am sprijinit si constructia Catedralei dar si spitale, scoli, sali de sport, drumuri si lucrari publice / multumesc BOR care nu a uitat si m-a invitat la acest eveniment de sfintire - in timp ce nefericitii fara Dumnezeu care au ajuns acum la guvernare taie “pamblici” pentru lucruri la care nu au absolut nicio contributie si fug de la inaugurari daca sunt si eu prezent !

Ps 2 - o sa sterg de pe aceasta pagina comentariile celor care se cred atat de “superiori” incat ii pot dispretui pe cei care cred in religie si in Biserica - aroganta si infatuarea ma deranjeaza la fel de mult ca ignoranta si bigotismul!

Ps3 - vreti sa nu mai repetam niste sloganuri stupide daca tot pretindem ca suntem educati si moderni ? In 2012-2015 am putut sa facem si spitale si scoli si sosele - nu doar Catedrala / cand mergeti la Roma primul lucru vizitati San Pietro , la Paris Notre Dame samd - cred ca un popor ca cel roman isi poate permite si o Catedrala care costa 100 milioane de euro in 15 ani din moment ce ne doare in cot de faptul ca aruncam 1,6 miliarde pe corvete si ne vindem pe degeaba companiile nationale de 25 de miliarde prin Fondul Suveran/ despre spitale ne roaga Uniunea Europeana sa folosim cei 300 de milioane de euro pentru spitalele regionale si Dragnea si Dancila nu vor - in loc sa va aratati curajul luptand cu Biserica mai bine v-ati lupta cu cine e cazul!”, a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite