Viaţa lui Neculai Onţanu, omul care a condus 16 ani Sectorul 2: de la maistru în construcţii la general de brigadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa lui Neculai Onţanu
Viaţa lui Neculai Onţanu

Înainte de Revoluţie, Neculai Onţanu a fost maistru constructor. În 1995, viaţa lui Neculai Onţanu se schimbă radical: ajunge expert parlamentar la Camera Deputaţilor, iar între 1996 şi 2000 a fost membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Din 2000, conduce Sectorul 2. Între timp, a fost avansat şi la gradul de general în rezervă. Miercuri, a intrat pe mâna procurorilor DNA.

Neculai Ontanu s-a nascut la 13 septembrie 1949 in judetul Neamt.  Onţanu a intrat în politică în Partidul Socialist al Muncii, după care a trecut la PSD. În 2010, atunci când Mircea Geoană conducea partidul, Onţanu a fost exclus din PSD după ce a anunţat că-l susţine pe Traian Băsescu la prezidenţiale. Ulterior, a devenit secretar general al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

În martie 2007, Neculai Onţanu era avansat la gradul de colonel, în cadrul unei ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional, prin ordinul semnat de ministrul Apărării Naţionale Sorin Frunzăverde. La acel moment Neculai Onţanu era singurul primar din ţară care deţinea un asemenea grad. La 1 decembrie 2008, Onţanu devenea general de brigadă, iar la 25 octombrie 2009, obţinea gradul de general maior.  Astfel, în 2010 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”. Lucrarea de doctorat a lui Onţanu a fost coordonată de Gabriel Oprea, bunul său prieten.

În vara anului trecut a fost suspectat de plagiat în teza sa de doctorat, care se numeşte ”Managementul protecţiei infrastructurii critice”, are 313 pagini şi a fost publicată fără bibliografie şi anexe.

Viaţa lui Neculai Onţanu. Un primar bogat

De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat în mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la începutul anului, când s-a descoperit că Onţanu ar fi semnat două autorizaţii diferite, însă cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare, pentru construirea Arenei Naţionale. În februarie, Neculai Onţanu anunţa că va candida pentru un nou mandat (al cincilea) la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD.

În ultima declaraţie de avere, Onţanu şi-a trecut un teren moştenit în Voluntari, o casă în aceeaşi localitate, bijuterii şi obiecte de artă cu valoare între 15 şi 25.000 de euro. La categoria bunuri înstrăinate, primarul a consemnat că a donat o clădire fiicei sale, Laura Cristina Onţanu.

Primarul Onţanu a declarat şi două împrumuturi pe care le-a contractat, în 2005, unul de la bancă, de 77.000 de lei, şi altul de la o persoană fizică, în valoare de 35.000 de euro. La capitolul venituri, Onţanu şi soţia au declarat salarii anuale de 54.000 de lei şi pensii de 30.000 de lei.

Viaţa lui Neculai Onţanu. Surprins cu amanta în Croaţia

Oficial, Neculai Onţanu este căsătorit şi are două fete. Însă în vara lui 2012, după ce a fost ales pentru a patra oară primar, ziarul Click! l-a surprins pe Neculai Onţanu cu amanta- Mariana Georgescu -  tocmai în Croaţia. Mariana Georgescu este şefa departamentului de comunicare de la Primăria Sectorului 2. Primarul şi subalterna sa, despre care se zvoneşte că i-ar fi amantă de peste 10 ani, luau masa la orele amiezii la o terasă din centrul vechi al oraşului Dubrovnik.

Şefa departamentului de comunicare ar fi reuşit, cu ajutorul lui Onţanu, să obţină pentru unul din copiii săi o casă şi un loc de muncă în primărie. În plus, edilul este naşul de cununie al ambilor copii ai directoarei.

MIercuri, 23 martie 2016, viaţa lui Neculai Onţanu a cunoscut un moment de cotitură. După o audiere de mai puţin de o oră, procurorii DNA l-au reţinut pe edilul de la Sectorul 2 pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită un teren.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite