Vechiul PNL se poartă cu vechiul PDL ca şarpele boa!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se înmulţesc semnalele că vechiul PNL înghite vechiul PDL, la propriu. PNL îşi arată aroganţa crescândă, şi-a impus numele şi brandul noii construcţii, fără să ofere ceva la schimb. Iată argumentele afirmaţiei din titlu.

  • În teritoriu există în multe judeţe un scandal permanent pe funcţiile de conducere şi influenţa în noul PNL. Au fost necesare repetate intervenţii ale conducerii centrale, care n-a reuşit totuşi să atenueze discuţiile şi certurile. Sunt multe judeţele şi prea cunoscute certurile din noul PNL, pentru a fi necesar să le inventariem.

S-a ajuns până acolo că „partenerii” se acuză unii pe alţii de pâră la DNA şi parchete!

  • Klaus Iohannis nu se consultă cu vechiul PDL în luarea deciziilor importante. Numirea lui Hellvig la SRI, ar fi trebuit urmată de o numire la SIE din zona PDL. Nici gând de aşa ceva, Iohannis nu se lăsă impresionat de cererile tot mai presante ale componentei PDL din noul PNL. Iohannis întârzie nepermis de mult numirea şefului SIE, pentru a amâna o eventuală explozie de nemulţumire a PDL.
  • PDL reproşează preşedintelui Iohannis conivenţa şi colaborarea sa foarte bună cu Victor Ponta şi lipsa acţiunilor necesare schimbării guvernului Ponta. Şi PNL crede acelaşi lucru, dar se jenează să-i reproşeze preşedintelui.
  • Cătălin Predoiu, presupusul candidat la funcţia de premier, a fost aruncat într-un con de umbră, vechii PNL-isti reproşându-i că n-a spart gura târgului cu Programul de Guvernare, căzut şi el în uitare şi ignorare, din cauza prea multelor clişee şi lozinci pe care le conţine.  Este foarte puţin probabil ca un viitor  guvern PNL să fie condus de Predoiu, ultima redută şi speranţă a vechilor PDL-isti. Neobţinerea  acestei funcţii reprezintă finalul operaţiei de “înghiţire” a PDL de către PNL.
  • MRU a fost exclus dintre consilierii preşedintelui, chiar onorifici, se pare după o ceartă violentă cu Dan Mihalache. Printre consilierii lui Iohannis nu există nici unul provenind din PDL.
  • Anchetele DNA vizează mai degrabă actuali şi foşti demnitari PDL, comparativ cu cei din PNL şi PSD. Să fie aceasta o întâmplare? Mai mult, există deschis un dosar privin finanţarea ilegală a PDL, dar nu şi a PNL şi a PSD. Există opinia în rândul membrilor PDL că sunt “vânaţi” cu prioritate, fără să fie clar ce influenţe sunt în joc.
  • Vasile Blaga a devenit invizibil, la fel de tăcut ca Iohannis. În numele PNL vorbeşte doar Alina Gorghiu, posibil fără consultare cu Vasile Blaga. Se teme Vasile Blaga de dosarele de la DNA, cum se aude, şi de aceea stă retras?
  • Toate anunţurile privind bascularea majorităţii parlamentare şi răsturnarea preşedintelui Senatului, Tariceanu, s-au dovedit o perdea de fum, săpând la baza credibilităţii noului PNL. Parlamentarii de la alte partide n-au venit alături de PNL pentru că nu au încredere în soliditatea noii construcţii. Dacă luptele interne din PNL acaparează toate energiile, e clar ca nu mai are cine sa facă opoziţie. Nici moţiunea de cenzură nu pare a mai  fi de actualitate.
  • În aceste condiţii Ponta devine agresiv şi obraznic, simţind că nu există o opoziţie credibilă, iar Iohannis joacă mai degrabă în interesul lui Ponta, primind la schimb bani pentru concedii extravagante şi avioane costisitoare.

Ponta aduce măsuri cu mare  încărcătură electorală, care în lipsa unei opoziţii puternice si credibile il va duce la câştig in 2016.

Ponta se bazează pe influenţa liberalilor care încă mai ocupă funcţii in administraţiile locale si centrală. Şi nu greşeşte, s-a dovedit o măsură inteligentă. Din nefericire pentru ei, PDL-iştii n-au astfel de funcţii.

Ponta îi demonizează doar pe PDL-işti, făcându-i trădătorii neamului, fără ca PNL sa schiţeze vreun gest în apărarea lor. Ponta speră că va reînvia USL.

  • Voturile în cazurile Sova şi Vosganian au avut sprijin tacit şi din partea PNL, altfel n-ar fi trecut de plenul Senatului. PDL şi-a “sacrificat” mulţi demnitari pentru a nu împiedica justiţia, iar acum observă că este taxat alături de vechiul PNL pentru apărarea penalilor de mâna justiţiei.
  • Se apropie alegerile şi scandalul se mută pe distribuirea candidaţilor.  Cum e greu sa-i mulţumeşti pe toţi, PDL-işti şi PNL-işti, e clar ca unii vor rămâne pe dinafară, motiv de ceartă şi scandal.

Cert este că de speranţele de la crearea PNL se cam alege praful. Vechii PDL-isti sunt pe punctul de a dispărea din peisajul politic, sub agresiunea şi influenţa, generată şi de Iohannis, a vechiului PNL.

Mulţi dintre vechii PDL-isti demisionează (caz recent fostul primar Poteraş), simţind că şi-au pierdut identitatea şi importanţa, fără să primească nimic în schimb.

Dacă lucrurile merg in direcţia aceasta, situaţia va exploda, când PDL îşi va da seama în ce capcană a intrat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite