Vasilescu, despre protestele faţă de Legea salarizării: Pot să facă grevă. E o decizie politică, proiectul nu va fi modificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la Parlament, referitor la protestele faţă de Legea salarizării, că dreptul la grevă este unul constituţional, iar cei care sunt nemulţumiţi din primării, CJ şi prefecturi pot să protesteze, dar proiectul va rămâne exact aşa cum l-a prezentat, cel puţin în partea care vizează administraţia.

„Dreptul la grevă este un drept constituţional. Pot să facă grevă. Eu vă spun că este o decizie politică pe care am luat-o în coaliţie şi Legea salarizării unitare, cel puţin în partea de administraţie, va fi exact cum a fost ea prezentată”, a afirmat Olguţa Vasilescu, întrebată despre protestele pe care le-au anunţat cei din primării, CJ şi prefecturi.

Ministrul Muncii a mai spus că „nu lipseşte nicio grilă, este un nomenclator acolo, există un minim care este salariul minim pe economie şi există un maxim care este indemnizaţia viceprimarului”.

„După, este un nomenclator de funcţii, în funcţie de bugetul pe care îl au cei din administraţie, vor putea să facă grila de salarizare. E inutil să precizăm că dacă în Consiliul Local sau Consiliul Judeţean stabilesc tot bugetul pentru localitate, de ce nu ar putea să stabilească şi salarizarea?”, a conchis Olguţa Vasilescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite