USR Bucureşti a sesizat Comisia Europeană privind ajutoarele de stat ilegale acordate de Firea către companiile municipale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a anunţat marţi că partidul a depus o sesizare la Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat de Gabriela Firea către companiile municipale. La mijlocul lunii februarie, Curtea de Apel Bucureşti declara că acestea din urm[ au fost constituite ilegal.

„Am depus astăzi sesizare la Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea. Aceste companii, care au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti, au primit un ajutor incorect pe bani publici. Concret:

1. Au primit împrumuturi fără dobândă şi fără garanţii.

2. Au beneficiat de majorări de capital social din bani publici.

3. Au primit contracte şi lucrări prin încredinţare directă”, se arată în comunicatul publicat de Roxana Wring.

Aceasta mai susţine că cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Bucureştiului peste 600 de milioane de euro, pe lângă contracte necompetitive.

„Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme şi cheltuieli de funcţionare. În plus faţă de aceste sume, companiile au primit şi contracte în condiţii necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredinţat contractele a fost pentru a justifica existenţa acestor companii.

Ar mai fi de adăugat că toate companiile municipale au fost înfiinţate ilegal, conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti. De la anunţarea deciziei şi până acum, Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare decizia instanţei. Dimpotrivă, companiile toacă bani nestingherite şi dau salarii nemeritate unor cohorte de clienţi politici ai Gabrielei Firea şi ai PSD”, a mai precizat Roxana Wring.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite