USL pregăteşte ieşirea din scenă a lui Traian Băsescu. Daniel Chiţoiu: „Alegerile prezidenţiale ar putea avea loc în mai 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că alegerile prezidenţiale ar putea avea loc mai devreme decât sunt programate. Potrivit liberalului, Băsescu ar putea pleca de la Cotroceni chiar în luna mai a anului viitor.

„Luăm în considerare devansarea alegerilor, au fost discuţii la nivelul USL [...] În momentul în care începem discuţiile pe modificarea Constituţiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL şi vor avea loc discuţii pe unificarea celor două tipuri de alegeri: prezidenţiale şi europarlamentare”, a declarat ministrul, marţi seară, la Realitatea TV.

„Bineînţeles că ulterior vom avea negocieri cu preşedintele, dacă e dispus să-şi întrerupă mandatul în mai, când vor fi europarlamentare, sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile în mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului preşedinte”, a mai declarat Chiţoiu.

Vicepreşedintele PNL a menţinat că USL susţine ideea reducerii numărului de parlamentari la 300 de aleşi, însă cu menţinerea sistemumului bicameral.

Potrivit unor sondaje făcute publice marţi, liderul PNL Crin Antonescu conduce în ceea ce priveşte intenţia de vot a românilor. Astfel, un sondaj Avangarde, realizat la comanda NewsIn, arată că preşedintele Senatului este creditat cu 44% şanse de a câştiga scrutinul prezidenţial. De asemenea, majoritatea românilor (51%) intenţionează să voteze cu Crin Antonescu la viitoarele alegeri pentru Cotroceni, se arată într-un sondaj IRES.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite