Uneori, istoria se repetă!

Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi-a înmulţit şi împrospătat zdravăn echipa de vectori de imagine. Ceea ce înseamnă că d-na Anca Alexandrescu a avut în ultimele luni extrem de mult de lucru fiindcă pe lângă instruirea noilor vorbeţi ai partidului respectiva insă s-a mai ocupat şi cu datul de telefoane şefilor Televiziunii publice.

A făcut-o şi încă o mai face spre a le spune care reporter este agreat de putere şi care nu e, care e din cale de agresiv şi nu pricepe că TVR trebuie să fie o agenţie guvernamentală de propagandă, cine trebuie păstrat şi cine trebuie rotit. Şi nu s-ar putea spune că intervenţiile d-nei Anca Alexandrescu nu ar fi dat până la ora actuală rezultate. Cea mai recentă victimă - reportera Andreea Dumitrescu care a preferat să demisioneze decât să se supună dispoziţiilor descalificante date de o insă lipsită complet de har jurnalistic, dar şi fără urmă de coloană vertebrală pe nume Mădălina Rădulescu, reînscăunată la conducerea Ştirilor TVR numai fiindcă este pe placul politrucului Alexandru Sassu.

Însă fiind cum nu se poate de intens prinsă cu astfel de telefoane, doamna Anca Alexandrescu nu mai prea are vreme să se ocupe de instruirea corespunzătoare a noilor vorbeţi ai PSD. Numai astfel se explică de ce inşi precum Radu Preda care, nu mai departe decât miercurea trecută, s-a manifestat cu un ridicol maxim, de oltean specializat în datul doar în datul la gioale, la Digi 24 ori Claudia Ţapardel şi Gabriela Zoană, un fel de Veta şi Ziţa ale PSD, nu pot să fie cu nimic mai breji decât impostorul Daniel Breaz de la Alba Iulia, cocoţat în postul de ministru al Culturii, ori etern aflatul în offside Liviu Marian Pop care zilele trecute a mai insultat încă o dată grav limba română, susţinând sus şi tare că trebuie scris şi pronunţat plancardă. Că aşa ar zice DEX-ul. Aiurea. Domnul Pop nu a făcut decât să confirme că pesediştii mint şi atunci când este vorba de dicţionare, iar dacă intereselor partidului şi a şleahtei care îl conduce o vor impune, pot să amendeze până şi Teorema lui Pitagora. Ceea ce nu ar fi tocmai o problemă având în vedere faptul că dl. Pop, deşi are bine pusă la păstrare o bucată de carton din care rezultă că ar fi profesor de matematică, s-a dovedit complet nepregătit şi în acest domeniu.

Şi noii, şi vechii vectori de imagine ai PSD dau semne că au fost instruiţi de sus-numita doamnă Anca Alexandrescu să îşi brodeze intervenţiile televizate pe una dintre zicerile ce i-au asigurat o celebritate postumă Elenei Ceauşescu - „Tovarăşi, staţi liniştiţi la locurile voastre!”.

Adică, spun domnii Breaz, Pop, Manda, Pleşoianu, dar şi duducele Ţapardel şi Zoană, nu mai ieşiţi în stradă, nu mai protestaţi fiindcă o faceţi degeaba! PSD v-a crescut pensiile şi salariile, ceea ce nu înseamnă însă că am duce-o măcar cu un dram mai bine şi aceasta din cauza creşterii preţurilor şi a inflaţiei galopante, Ordonanţa 7 este perfectă şi chiar dacă nu e, nu e treaba voastră, adică a magistraţilor, a profesorilor universitari ori a actorilor să o contestaţi, Ordonanţa 114 este una cum nu se poate mai înţeleaptă, iar dacă practica deja o contrazice, măcar e una patriotică fiindcă a fost concepută de dl. Darius Vâlcov „omul de o valoare rară” înzestrat şi cu o condamnare de 8 ani închisoare cu executare, dar şi de ministrul Eugen Orlando Teodorovici, mult mai frumos decât Chiparosul şi monden din cale afară, deşi, fie vorba între noi, avem de-a face cu o mondenitate cu retard. Protestele sunt inutile, guvernarea nu se gândeşte să le ia în seamă tot la fel cum ignoră avertismentele Uniunii Europene. Coaliţia se bazează pe mult invocatele rezultate ale alegerilor parlamentare din decembrie 2016, făcându-se a nu băga de seama că în martie 2019 susţinerea populară de care se mai bucură PSD se situează în scădere vertiginoasă.

Suntem supuşi, suntem asaltaţi de o amplă operaţiune de manipulare la care contribuie posturi de televiziune controlate de putere (România tv, Antena 3, TVR 1), gazete precum din ce în ce mai de necititul Evenimentul zilei, jurnalişti furajaţi direct sau indirect de PSD de teapa unor Doru Buşcu, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, Sorin Roşca Stănescu, Ion Cristoiu.

Reamintesc că în anii ’80 agenţii de influenţă, zvonacii, răspândacii puterii comuniste se dădeau de ceasul morţii să ne inoculeze ideea că e inutil să protestăm la adresa umilinţelor la care ne supunea regimul lui Nicolae Ceauşescu. Au protestat ei, polonezii, susţinuţi de Papă, au făcut greve, au intrat la închisoare pentru vina de a fi înfiinţat Sindicatul Solidaritatea şi tot degeaba. Primăvara anului 1989 a infirmat acest degeaba. La noi, infirmarea a ajuns doar în decembrie. Să nu uităm că uneori, totuşi, istoria se repetă! 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite