Un senator PNL a cerut 3.000 de euro ca să-şi plătească factura la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Badea
Viorel Badea

Senatorul PNL Viorel Badea a solicitat conducerii Senatului să îi deconteze suma de 13.000 de lei - aproximativ 3.000 de euro - pentru că a depăşit baremul maxim la convorbirile telefonice. Badea este senator de Diaspora (Colegiul Europa - Asia) şi susţine că a efectuat convorbiri internaţionale. Însă conducerea Senatului l-a refuzat, ba chiar s-a amuzat de solicitarea primită, după cum arată o stenogramă a Biroului Permanent al Senatului.

Stenograma discuţiei: 

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Şi văd că avem scrisoarea senatorilor Viorel Badea şi Adrian Anghel…

 Ioan Chelaru: Externii. Da.

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: …prin care solicită modificarea abonamentului la telefonia mobilă. Ei cer să le fie alocate 400 de minute pe lună pentru convorbiri internaţionale şi roaming.

Ioan Chelaru: Liderii?

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Staţi niţel. Nota Direcţiei generale economice prin care informează că, la 10 noiembrie 2015, domnul senator Badea înregistra un debit din depăşiri la convorbirile telefonice externe de 13 000 de lei!

 Ioan Chelaru: Aoleu! (Rumoare, discuţii în sală.)

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Treisprezece mii de lei!

 Ioan Chelaru: Domnule preşedinte… cât au acum? Cât au?

Ion Vărgău: Nu au nimic. Au 700 de minute, ca fiecare senator.

 Ioan Chelaru: Nu au pe sistem roaming şi extern, dar cât au? (Discuţii în sală.) Cât are fiecare senator, da? Chestorii!

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Domnilor, eu vă propun ceva. Staţi puţin… Eu nu-mi permit să angajez cheltuieli. Eu sunt preşedintele Senatului şi eu nu-mi permit să angajez cheltuieli de dimensiunea asta fără să am aprobarea Biroului permanent sau fără să existe o bază legală.

Ioan Chelaru: De acord. Nici nu mişcăm nimic…

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Din momentul în care aprobăm ceva… Sunt de acord, dar – cum să spun? – vine cineva şi face cheltuieli şi lasă că plăteşte Senatul, că e ca la Taica Lazăr, nu mi se pare normal. (Discuţii în sală.) Adică, din momentul în care luăm hotărârea să majorăm sau să aprobăm un anumit pachet de minute internaţionale şi de roaming, O.K, beneficiază respectivii, dar pentru cheltuielile trecute eu sunt de părere să şi le suporte fiecare.

Ioan Chelaru: Domnule preşedinte, haideţi să trimitem solicitarea la chestori, să facă o analiză, să ne răspundă săptămâna viitoare şi o să analizăm în Biroul permanent. (Discuţii în sală.)

Augustin-Constantin Mitu (din sală): Întâlnirea informală a costat 6 000 de lei şi a fost atâta scandal. (n.r. – Senatorul SPD Augustin Mitu vorbeşte despre o şedinţă informală a conducerii Senatului convocată de Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Snagov, în luna octombrie, care a costat 6.000 de lei).

Ioan Chelaru: Şi mai am o rugăminte.

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da, da. Uite ce-mi spune domnul vicepreşedinte Mitu. Cică întâlnirea informală a costat 6 000 de lei şi a fost scandal. Şi el vine cu 13 000 şi noi… Deci o luaţi, domnilor chestori! Eu sunt de părere, vă repet… (Discuţii în sală.)

 Ioan Chelaru: Să nu… (Discuţii în sală.)

 Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Ce?

 Mihai-Viorel Fifor: Este cârcotaş…

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Nu e cârcotaş. Da… Aşa e… (Râsete, discuţii în sală.) Eu sunt de părere că, ceea ce angajează fiecare, angajează pe propria răspundere şi pe propriul buzunar. Şi, din momentul în care aprobăm majorarea, atunci e altceva…

Ioan Chelaru: Eu nu cred că aprobăm, dar… să spună chestorii.

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da. Bine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite