Un senator înfrăţeşte Hunedoara cu Iranul. Nu reprezintă Parlamentul, dar are acordul MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu FOTO Arhiva Adevărul
Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu FOTO Arhiva Adevărul

Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, anunţă că va efectua o vizită în Iran pentru a încerca înfrăţirea unei regiuni din Iran cu Hunedoara. Haralambie spune că nu este o delegaţie oficială a Parlamentului, dar că a înştiinţat MAE referitor la scopul deplasării sale.

„Facem o înfrăţire între o regiune de acolo şi regiunea Hunedoarea, de unde vin eu, judeţul Hunedoara şi încercăm facilitarea unor contacte politice şi economice. Vizita aceasta e făcută la invitaţia celor din Teheran. Eu cred că fiecare parlamentar ar trebui să facă asta. Asta e munca de parlamentar - să încerci să reprezinţi colegiul, să dezvolţi schimburi culturale, economice“, a declarat  Vochiţoiu, pentru Mediafax

Senatorul a ţinut să precizeze că deplasarea va fi suportată în integralitate de el. „Nu e o delegaţie oficială din partea Senatului. Nu e o chestiune oficială a Parlamentului. Vizita nu e plătită de Senat. Eu sunt senator, dar nu e plătită de Senat. Nu mă pot dezbrăca de haina de senator, dar nu o e delegaţia oficială a Senatului, nu e plătită de Senat, nu am delegaţia de la Senat. Senatul e în vacanţă. Eu mi-am plătit biletul, cu tot ce trebuie. Fiecare ne plătim“, a mai spus Vochiţoiu.

MAE, înştiinţată

Liderul PPDD susţine că MAE a luat la cunoştinţă de vizita sa în Iran. „Eu am cerut sprijinul MAE, le-am spus că merg acolo, ca să ştie de mine că sunt acolo. E o ţară mai îndepărtată şi nu am fost niciodată acolo“, a mai adăugat Vochiţoiu.

Întrebat de unde i-a venit ideea, Vochiţoiu a precizat că această vizită în Iran nu este singulară, fiind consecinţa demersurilor sale făcute pe lângă ambasade.

„Avem la ora asta discuţii cu mai multe ţări. În momentul în care am ajuns în Parlament, am trimis la toate ambasadele din România, ca lider de grup al senatorilor PPDD, o adresă în care am spus că sunt cutare, mi-am trimis CV-ul, am spus că reprezint partidul acesta, care e tânăr, e prima dată în Parlament şi vreau să ne cunoaştem, vreau să ştiţi despre noi şi noi despre dumneavostră. Suntem un partid nou intrat pe scena politică şi prin urmare vă transmitem salutul nostru şi invitaţii la o cafea, la o discuţie. Şi unele ambasade au răspuns foarte repede“, a mai afirmat Vochiţoiu.

Ambasadorul aşteaptă o delegaţie oficială

Contrar lui Vochiţoiu, Cristian Teodorescu, ambasadorul român la Teheran, anunţa că o delegaţie oficială a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran, potrivit postului iranian PressTV.

„O delegaţie a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran săptămâna viitoare“, anunţa Teodorescu, citat de site-ul postului iranian PressTV.

Citeşte şi:

Ambasadorul Iranului în România crede că dosarul nuclear este un obstacol care va cădea, în dialogul cu occidentalii

Diplomaţia iraniană a fost practic restartată, după ce a fost ales Hassan Rouhani, al şaptelea preşedinte al Iranului, un stat care se află în competiţie, cu alte puteri regionale, interesate de controlul unor zone clare, din Orientul Mijlociu, precum Turcia, Arabia Saudită şi Israel. O dovadă, de ultimă oră, fiind dialogul ambasadorului iranian, la Bucureşti, cu jurnalişti interesaţi de un eveniment programat în această săptămână.

Liderul suprem de la Teheran interzice conversaţiile dintre bărbaţi şi femei pe internet

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah-ul Ali Khamenei, a emis un nou edict religios, denumit fatwa, prin care interzice discuţiile online dintre femeile şi bărbaţii care nu sunt înrudiţi, anunţă mass media de stat de la Teheran.

China - „un pitic politic” pentru Orientul Mijlociu

n vâltorile din Orientul Mijlociu, China caută doar să nu-şi strice relaţia cu vreunul dintre statele arabe ori cu statul evreu. Fără vreun mesaj politic clar, Beijingul nu face decât să-şi apere interesele economice, dar iese câştigat din această afacere? Jurnalistul italian Francesco Sisci a dat câteva răspunsuri pentru FP România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite