Un lider politic dezvăluie ce decizie va lua Klaus Iohannis în privinţa şefei DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la SIAB 2018 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 28 mar 2018

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că decizia preşedintelui Klaus Iohnnis privind revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi este „cronica unei decizii care este cunoscută” şi reiterează faptul că niciunul dintre motivele ministrului Justiţiei de revocare a acesteia nu are „niciun temei serios”

„Este cronica unei decizii care este cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-şef DNA şi noi considerăm că nu există niciun temei serios pentru acest demers”, a spus Orban, întrebat ce decizie crede că va lua preşedintele cu privire la revocarea procurorului-şef al DNA.

De asemenea, referitor la posibilitatea ca PSD să atace decizia preşedintelui la Curtea Constituţională, liderul PNL a spus că toată lumea ştie că PSD are un singur obiectiv, acela de a pune “botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac”. El mai afirmă că PNL susţine independenţa justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie, dar fără abuzuri şi cu dosare "care stau în picioare".

“Şi dacă atacă ce? Oricum, PSD, ştie toată lumea, are un singur obiectiv: să pună botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac. Noi susţinem independenţa justiţiei, susţinem derularea unei campanii anticorupţie. Evident, fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu doasare bine fundamentate, care să reflecte realitatea. Această campanie anticorupţie este necesară, pentru că se vede cu ochiul liber – la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea”, a adăugat el.

În luna februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis revocarea şefei DNA. Acesta a arătat că într-un singur an au fost înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consituţional, iar "CCR a sancţionat comportamentul lipsit de loialitate din partea procurorului şef al DNA”. 

Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa săptămâna viitoare ce decizie a luat în privinţa revocării procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite