Udrea: I-am spus lui Traian Băsescu de faptul că lui Dorin Cocoş i s-au cerut bani de către Coldea pentru televiziunea lui Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Adevărul
Elena Udrea FOTO Adevărul

Fostul preşedinte al PMP, Elena Udrea, spune că l-a informat pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre banii pe care i-ar fi cerut actualul şef al SRI, Florian Coldea, de la fostul soţ Dorin Cocoş pentru finanţarea televiziunii lui Sebastian Ghiţă.

Principalele declaraţii făcute de Elena Udrea la Gândul:

Scandalul nu s-a iscat zilele acestea. Este nefiresc ca din atâtea nume vehiculate în dosare penale, eu, Elena Udrea, am fost în mijlocul unor dezbateri acuzatoare. Tactica a fost ca numele meu să fie amestecat în cât mai multe discuţii cu iz penal în aşa fel încât nimeni să nu se mai mire când va veni momentul. Am avut discuţii cu cei din Parchet, care mi-au spus că este o mare aşteptare în spaţiul public de a fi chemată la DNA.

Domnul Ghiţă mi-a spus că domnul Coldea mă urăşte pentru că eu am fost o sursă alternativă de informaţii la preşedinte.

Fostul soţ a venit şi în acest context în care am vrut să lămurim povestea acelui împrumut mi-a zis despre această întâmplare, rugându-mă să-i fixez o întâlnire cu Dl Coldea şi Maior. Puteam să spun că Dorin Cocoş vrea să stea de vorbă cu ei. Nu am fixat, nu a avut loc acea întâlnire.

I-am spus preşedintelui Traian Băsescu (n.r. de faptul că lui Dorin Cocoş i s-au cerut bani de către Coldea pentru televiziunea lui Ghiţă). Nu ştim dacă a făcut sau nu ceva. Va trebui să ne spună preşedintele.  Eu am început această luptă singură şi o duc singură. Eu nu aş vrea să vorbim foarte mult de preşedintele Traian Băsescu. Eu îmi asum lucrurile pe care le-am spus. I-am spus preşedintelui şi lui Maior. I-am spus, indirect, şi domnului Coldea. Nu în sensul în care i le-am spus domnului Maior, cu subiect şi predicat. I-am spus domnului Coldea, de faţă cu domnul Maior, că nu cred că este străin de ce s-a întâmplat la Paris.  Întâlnirea a avut loc pe 15 decembrie. A negat că aş fi ţinta unei strategii.

Am avut un schimb de sms-uri cu domnul Ghiţă în luna decembrie, până în zece decembrie, legat de posibilitatea să fi primit bani de la fostul soţ. I-am spus că o să verific dacă fostul soţ i-a dat bani. A deviat mesajul. Şi acest mesaj îl voi prezenta autorităţilor. Aş vrea să întrebaţi dacă domnul Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo. Domnul Ghiţă s-a dus în arest la Dorin Cocoş. Poate îl întrebaţi pe domnul Ghiţă de ce s-a dus şi cine l-a trimis. Dacă nu-şi aminteşte, o să vă spun eu.

Am o relaţie oscilantă cu Ghiţă. Câteodată comunicam mai mult, în funcţie de interesul domnului Ghiţă, fie în funcţie de interesul de a fi mai aproape de PDL şi Traian Băsescu, fie de a fi mai aproape de PSD. Domnul Ghiţă îmi povestea lucruri din discuţiile pe care le avea cu conducerea SRI. Domnul Ghiţă mi-a spus că are instrumentate 40 de dosare, că l-a chemat pe fratele său să dea declaraţii, iar Ghiţă le-a spus lui Coldea şi lui Maior că dacă îi vor face ce au făcut cu fratele preşedintelui îi va împuşca.

Din punctul meu de vedere, domnul Coldea era conducerea efectivă, domnul Maior era conducerea de reprezentare. Domnul Coldea era din sistem.

Despre creditul la bancă

În 2007 a venit la mine Gheorghe Stelian cu un teren pe care l-a prezentat ca fiind foarte bun. M-am împrumutat la bancă ca să construiesc locuinţe. Am luat 3,2 milioane de euro. Am garantat cu terenul care făcea mai mult plus toate bunurile familiei. Imediat după ce s-a semnat contractul ...terenul nu era costruibil, nu am reuşit să scot PUZ.  Dl Stelian m-a păcălit. I-am zi dlui Stelu să-şi ia terenul înapoi. Gheorghe Stelian a venit cu parteneul său de afaceri şi a preluat terenul cu tot cu credit. Nu mi-a dat înapoi banii, niciodată. Un teren care nu era construibil pe care i l-am dat celui care mi l-a adus.

Domnul Stelu era un partener de afaceri ai soţului. Nu ştiam ce afaceri fac împreună. Ştiam că face afaceri cu terenuri, inclusiv cu restituiri. În acest dosar ANRP nu am nicio implicare. Nu am ştiut că dna Bica este membră în comisie. Când am aflat că există un domn Diacomatu, am vorbit cu partidul, dlui Cristache Rădulescu care l-a susţinut. Domnul Rădulescu l-a retras. Este o luptă pe care o duc până la sfârşit.

Despre dosarul Gala Bute

Un dosar fierbinte care se întâmplă în acest moment. Noi am vrut să fim organizatori. Am considerat că este o oportunitate să promovom frunza. Pentru faptul că domnul Obreja nu a făcut promovare a primit mai puţin decât ne-am angajat. Nu am o semnătură în acest dosar. Eu am delegat atribuţiile secretarilor din minister. Este un lucru pe care şi l-au dorit milioane de români. Îmi asum şi eu că mi l-am dorit. Ce să mai găseşti la percheziţii după patru ani? Este o luptă pe care o să o duc până la capăt.  I-am spus în faţă domnului Coldea în noiembrie-decembrie. Nu mă aştept să mai vină cineva alături de mine în bătălia aceasta, dar cereţi să se veridice informaţile pe care le-am dat.

Nu, categoric nu am primit niciodată şpagă. Nu cred că există om politic care să fii condus partide, campanii şi care să nu ştie mecanismele de finanţare a unei campanii. Eu sunt gata să vorbim deschis despre lucrurile acestea, nu arestând doi-trei politicieni, ci schimbând legea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite