Udrea, criticată de Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, pledează pe blog atât pentru reorganizarea ministerului pe care îl conduce, cât şi pentru "o reaşezare a atribuţiilor ministerelor", invocând un raport critic al Băncii Mondiale (BM), care evidenţiază "racile" ale modului în care sunt gestionate diverse programe.

"Concluzia este una simplă: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) trebuie să parcurgă drumul firesc al reorganizării şi descentralizării: atât de competenţe către administraţiile locale, cât chiar şi de gestionare a unor programe, poate chiar să se renunţe la unele dintre cele redundante, în măsura în care contractările pe fonduri europene pe acea direcţie nu se apropie de 100%", a scris Elena Udrea pe blog.

Ministrul a explicat că ea însăşi a solicitat analiza Băncii Mondiale. "Atât eu personal, cât şi alţi funcţionari din MDRT le-am explicat experţilor BM problemele şi dificultăţile cu care ne confruntăm, cerând în schimb soluţii de rezolvare şi eficientizare a activităţii ministerului", a mai scris Elena Udrea. Dacă la ministerul pe care îl conduce crede că se impune o reorganizare, la nivelul Guvernului, Udrea pledează pentru o reaşezare a atribuţiilor ministerelor, "pentru a nu mai face toţi aceleaşi proiecte, pentru a nu ne mai suprapune, ci pentru a ne completa". Concluziile analizei funcţionale făcute de BM au fost incluse într-un raport ce urmează a fi discutat şi aprobat în Guvern. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite