Turcan: E posibil ca Parlamentul să ajungă o fortăreaţă în care presa şi oamenii să intre doar cu avizul şi cu pixul majorităţii PSD-ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că „este posibil ca Parlamentul României să fie transformat într-o fortăreaţă, iar presa şi oamenii care vin în instituţie să aibă acces doar cu avizul şi cu pixul celor care acum conduc majoritatea PSD-ALDE”. Aceasta a mai susţinut că majoritatea parlamentară trebuie să înţeleagă că „nu va putea suprima orice om liber din ţară".

Liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a comentat joi declaraţiile liderilor PSD şi ALDE, potrivit cărora în Parlament se vor implementa măsuri mai strice pentru vizitatori şi jurnalişti. Aceasta a catalogat acţiunile ca fiind „înfiorătoare” şi a anunţat că „PNL solicită respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale”.

„Este foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o  fortăreaţă, unde dumneavoastră, reprezentanţii presei, să fiţi ţinuţi undeva departe de prezenţa nobilă a reprezentanţilor puterii, iar oamenii să aibă acces în Parlament doar cu avizul şi cu pixul celor care acum conduc majoritatea PSD-ALDE. Este înfiorător şi PNL a solicitat respectare drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru că altfel ajungem să încălcăm exact principiul de bază al aderării la UE, principiul politic al respectării acestor drepturi”, a spus Raluca Turcan.

De asemenea, aceasta a afirmat că Parlamentul trebuie să beneficieze de o dezbatere reală şi a adăugat că „actuala majoritate parlamentară trebuie să înţeleagă că nu poate suprima oamenii liberi din ţară”.

„Parlamentul să beneficieze de o dezbatere reală, argumentată, transparentă, astfel încât să primeze forţa argumentelor, nu violenţa verbală şi fizică. Majoritatea actuală şi cei care au confiscat partidele care conduc astăzi România – PSD şi ALDE – să înţeleagă că nu vor putea suprima orice om liber din ţară care gândeşte altfel. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că văd că actuala majoritate pur şi simplu le spulberă aşteptările”, a afirmat Turcan.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi că Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, decizia fiind luată în urma protestului de miercuri din faţa plenului. Printre măsurile dorite se numără şi interdicţia cameramanilor de a sta aproape de parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite