Tudose, despre ambasada din Israel: Facem pe dracu' în patru să devenim membri ai Consiliului de Securitate al ONU, dar încălcăm o decizie a ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Tudose a povestit, la Adevărul Live, că era prim-ministru când Liviu Dragnea a început să-i vorbească de mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai  mult, Tudose a explicat cum l-a refuzat pe liderul PSD şi faptul că Viorica Dăncilă nu reuşeşte săf acă faţă problemei.

Eu eram prim-ministru când l-a apucat pe el reorganizarea planetei. Ţin minte că eram la Belgrad într-o discuţie cu preşedintele Vucic. Când am ieşit nu ştiam ce tot vrea presa d ela mine. În afară de faptul că ştiam problematica, mai ştiam că e o rezoluţie prin care se interzicea ferm ţărilor membre ONU să facă acest lucru. Plus decizia UE. Ia eu am dat răspunsul în consecinţă. Când am venit acasă l-am întrebat, de ce a întrerupt „tratamentul”. «Domne, că nu ştii...e un mesaj...». Ştiu că e un mesaj, dar noi nu suntem singuri pe lume. Am vrut şi noi să fim membri în NATO, în UE. Nu ne-am apucat noi să fim Batman pe aici. «Domnule, nu înţelegi», mi-a zis“, a declarat MIhai Tudose, la Adevărul Live.  

Fostul premier a subliniat că o singură dacă a avut o singură discuţie cu Dragnea pe tema ambasadei.  „A fost o singură dată, cum a fost şi cu Justiţia. I-am zis să uite subiectul (...) Noi facem pe dracu în patru să devenim membri ai Consiliului de Securitate al ONU. Şi facem lobby, dar noi încălcăm o decizie a Consiliului de Securitate. Păi, suntem întregi la minte? Nu o să-şi facă ăia cruce.Sunt convins că doamna Dăncilă habar nu are ce se întâmplă.“, a completat Tudose. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite