Trista revenire pe televizoare a cadavrului politic al lui Traian Băsescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu credeam să revin atât de repede asupra unui ins pe care în editorialul de ieri îl declaram pierdut, un cadavru politic. Pe numele lui Traian Băsescu.

Dar iată că după o tăcere de 48 de ore de la anunţul retragerii din fruntea PMP, vrând să mai dovedească o dată că ticăloşia lui este infinită, fantoma lui Traian Băsescu revine în actualitate.

Sus- menţionatul Băsescu a fost rugat de b1tv, televiziunea în care se simte ca la el acasă şi la care pare a avea statut de invitat permanent, să se pronunţe asupra a ceea ce se întâmplă în aceste zile în România. Asupra ordonanţelor date noaptea de guvernul Dragnea-Grindeanu, asupra reacţiilor preşedintelui Iohannis, asupra atitudine adoptate de procurorul general al României, asupra deciziei DNA de a da curs plângerii referitoare la modul în care s-au făcut modificările la Codurile penale.

Dacă nu i-aş fi recunoscut vocea marcată de consumul excesiv de băutură şi tutun, aş fi putut să jur că la telefon se află însuşi Liviu Dragnea. Discursul lui a fost acela al unui pesedist notoriu, încrâncenat şi fără minte. Am ascultat o însăilare de vorbe rostite de un individ direct interesat, pentru salavarea pielii lui şi a câtorva membri ai penalei lui familii în ordonaţele date de trinomul Dragnea-Grindeanu-Iordache.

Numitul Băsescu i-a pus rând pe rând la zid pe preşedintele Iohannis, pe procurorul general al României, dl. Augustin Lazăr, pe procurorul şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi, pe cei ce protestează seară de seară nu doar în Bucureşti, nu numai în marile oraşe ale ţării, ci şi în orăşele mici. Dovedind că povestea-i groasă, că cetăţenii cinstiţi ai României nu mai pot fi duşi cu preşul, că nu acceptă trocul murdar bani-contra democraţie oferit de tandemul penal Dragnea-Grindeanu. Protestatari pe care Băsescu îi acuză, asemenea lu Dragnea, lui Girndeanu, lui Tăriceanu, lui Codrin Ştefănescu şi a altor indivizi de aceeaşi joasă condiţie morală.

Numitul Băsescu Traian l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că ar încălca litera şi spiritul Constituţiei, i-a cerut d-lui Augustin Lazăr să îşi vadă de treabă fiindcă, dacă nu o face, ar putea să păţească ceea ce a păţit procurorul general al SUA care s-a opus ordinelor abuzive ale preşedintelui Donald Trump.

În acest fel, fostul preşedinte al României a dovedit că nu pune şi nici nu a pus vreodată nici cel mai mic preţ pe separaţia puterilor în Stat. Că a făcut pe democratul, pe apărătorul Statului de drept doar în propriul şi josnicul lui interes, exercitându-şi şi pe când se afla la preşedinţia României talentele de speculant, de traficant de piaţă, dobândite pe vremea când făcea contrabandă cu cafea, cu ţigări, cu blugi şi cu vido-uri.

Mai lipsea doar că numitul Băsescu Traian să o imite şi pe sinistra ministră de Interne, fosta secretară de şcoală cu numele de Carmen Dan, şi să ne spună ce a constatat făcând pe poliţistul facebook-ului.

Tare aş vrea să cunosc părerea despre intervenţia prin telefon a puturosului cadavru politic Băsescu a colegilor săi de partid. Cu atât mai mult cu cu cât parlamentarii PMP au semnat pentru moţiunea de cenzură.

Primii pe care i-aş invita să se pronunţe ar fi domnii Robert Turcescu şi Ştefan Vlaston. Nu de alta, dar atitudinea lor publică este complet diferită de cea a creatorului partidului lor.

Şi, à propos, PMP, în forma lui băsistă, mai există?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite