Traian Băsescu a semnat pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu este candidatul PMP la alegerile prezidenţiale FOTO Mediafax
Cristian Diaconescu este candidatul PMP la alegerile prezidenţiale FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu, la Cotroceni, şi a semnat pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

„Am avut astăzi ( luni) o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Vă confirm că a semnat pentru susţinerea candidaturii mele la Preşedinţie. Mi-a făcut această onoare“, a declarat Diaconescu, pentru Agerpress.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară a mai arătat şi că a discutat cu şeful statului la Palatul Cotroceni chestiuni de politică internă şi externă.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în urmă cu o săptămână, la Sinaia, că prezidenţiale aduc pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Şeful statului a pledat pentru Cristian Diaconescu, care are, în opinia sa, profilul şi pregătirea pentru această funcţie.

”Iată că aţi trecut cu succes de prima competiţie şi vă pregătiţi de următoarea, cea pentru prezidenţiale, care aduce pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Nu am să îi enumăr, pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, azi”, a comentat Băsescu.

El a mai menţionat că a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, când a fost consultat înainte de Congresul de alageri din PMP, precizând că acesta a fost secretar de stat, ministru de Externe, ministru de Justiţie.

”Pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui preşedinte”, a afirmat preşedintele Băsescu, adăugând că acesta este un cunoscător al detaliilor şi al politicii externe, şi care, chiar fiind într-un guvern condus de Adrian Năstase, a pus bazele a ceea ce astăzi înseamnă justiţia din România.

”Aş spune că un bun cunoscător al politicii externe, care alături de alţi miniştri de justiţie a contribuit la evoluţia justiţiei de astăzi, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida”, a comentat Traian Băsescu. Şeful statului a mai susţinut că Diaconescu este ”un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

Citeşte şi:

Ghişe şi-a anunţat candidatura independentă la prezidenţiale: Sper să am şanse să intru în turul doi

Senatorul Ioan Ghişe a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să candideze ca independent la Preşedinţia României şi că doreşte să strângă, cât se poate de repede, peste 200.000 de semnături, el precizând că speră să inte în turul doi.

Mircea Geoană, al doilea independent pentru prezidenţiale?

Senatorul PSD Mircea Geoană se pregăteşte să candideze pentru Cotroceni din postura de independent, potrivit site-ului stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, Mircea Geoană va fi consiliat de Adrian Thies, cel care a mai lucrat în campania electorală a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei. Geoană ar fi al doilea politician care îşi anunţă candidatura ca independent, după Viorel Cataramă.

Geoană nu a renunţat  încă la Cotroceni

Senatorul PSD Mircea Geoană pare că nu a renunţat la visul prezidenţial. Potrivit unor surse politice, Mircea Geoană se gândeşte să candideze independent la alegerile din noiembrie.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite