Toader: Motivul demisiei lui Ridzi din PDL e personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader
Mircea Toader

Deputatul PDL Mircea Toader a declarat, miercuri, că motivul demisiei Monicăi Iacob-Ridzi din PDL este unul personal, el arătând că a apreciat activitatea parlamentară a acesteia.

„Este un act unilateral. Este dreptul oricărui parlamentar să-şi aleagă viitorul politic. Am primit la Cabinet, la mine, demisia din grup a doamnei Monica Ridzi. Din punct de vedere parlamentar, eu apreciez activitatea doamnei Monica Ridzi. Motivul este unul personal, iar cel mai important lucru e că a luat o decizie, acum la sfârşit din mandat şi, după câte ştiu, şi-a depus demisia şi din partid la preşedintele partidului“, a spus Toader.

Referindu-se la acuzele de dublă măsură aduse de Ridzi, Toader a spus că nu are cunoştinţă de aceste declaraţii. „Nu ştiu unde a declarat, sigur că, atunci când pleci, te gândeşti ce drum politic vei parcurge. Cred că a făcut o analiză personală, e o decizie care îi aparţine“, a spus Toader.

Întrebat dacă demisia a fost motivată de Codul de etică al alianţei partidelor de drepata, semnat duminică, care nu i-ar fi permis să mai candideze, Toader, a spus că, dincolo de acest cod, statulul PDL nu i-ar mai fi dat posibilitatea nici să fie membru, nici să candideze.

„Nu numai codul etic. Doamana Monica Ridzi are o problemă cu Justiţia. Noi dintotdeuna am declarat că cei care vor candida pe viitor trebuie să aibă o poziţie sigură din punct de vedere al integrităţii, inclusiv a poziţiei faţă de Justiţie. Noi avem Statulul, care prevede că cei trimişi în judecată nu mai pot fi nici măcar membri, nu mai pot candida pe funcţii de parlamentar", a spus Toader.

Miercuri dimineaţă, Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia din PDL şi din grupul parlamentar al democrat-liberalilor. Ridzi va rămâne parlamentar independent până la expirarea mandatului.

Citeşte şi: Blaga explică demisia lui Ridzi

Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia din PDL. Va activa ca parlamentar independent

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite