Toader, întrebat dacă este de acord cu introducerea principiului integrităţii în Constituţie: Da, Constituţia trebuie modificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine propunerea preşedintelui Klaus Iohannis de modificare a Constituţiei în sensul introducerii unui principiu al integrităţii, în aşa fel încât persoanele cu probleme penale să nu mai ajungă în fruntea statului. În prezent, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, adică şefii Camerei Deputaţilor şi Senatului, au probleme cu Justiţia.

„Da, Constituţia trebuie modificată. Am fost judecător 10 ani, au fost numeroase decizii interpretative ale Curţii Constituţionale, decizii care au clarificat anumite prevederi. Din moment ce decizia Curţii interpretativă a clarificat parţial anumite prevederi, înseamnă că la o revizuire, acele decizii vor fi luate în considerare”, a declarat Tudorel Toader la plecarea din sediul CSM.

În cadrul şedinţei de prezentare a raportului pe 2017 şi alegerea unei noi conduceri a CSM, preşedintele Klaus Iohannis a spus că este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Constituţie pentru ca persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii înalte în stat, aşa cum se întâmplă în prezent. 

„Sistemul electoral a fost aşa construit, că accesul acestor persoane a fost posibil. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca să discutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie“, a subliniat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite