Titluri universitare, directori, profesori cu garanţie de partid

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se văd deja, mai repede decât mi-aş fi închipuit, primele semne ale dezastrului pe care îl va produce în educaţie guvernarea PSD-ALDE.

Ministrul de resort, dl. prof.univ. dr. Pavel Năstase, se dovedeşte deja nespus de harnic în a anula din pix toate reformele bune făcute în scurtu-i, dar eficientul lui ministeriat de predecesorul său, dl. prof. univ. dr. Mircea Dumitru. Punând, în schimb, nesmintit în practică indicaţiile preţioase, de partid, desigur, aşa cum sunt ele formulate de d-na Ecaterina Andronescu, experta PSD în dezastre în învăţământ.

Dl Năstase nu poate anula, aşa cum ar fi vrut partidul şi d-na Ecaterina Andronescu, examenele cinstite organizate pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli şi licee în vremea ministeriatului d-lui Mircea Dumitru.

Ministerul ar risca sute de procese, iar justiţia nu este încă de tot îngenuncheată, aşa cum îşi doreşte guvernarea PSD. Drept pentru care dl. Pavel Năstase, gardat de dl. Liviu Pop, ale cărui merite în înnălbirea plagiatorului Victor Ponta sunt azi recompensate de primirea postului de secretar de stat, trebuie să se mulţumească cu salvarea a ceea ce se mai poate salva din clientela PSD din dăscălime. Reconfirmându-i prin ordin de partid, pe posturile de directori pe incompetenţii ce nu au fost în stare să ocupe prin concurs funcţiile primite cu ani în urmă cadou de fidelitate de la PSD.

Lucrurile sunt însă şi mai grave în învăţământul superior. Acolo unde se va da iar liber la plagiate binecuvântate de Universităţi. Ce - culmea ironiei, a absurdului şi a prostiei - vor decide ele însele dacă vor retrage sau nu doctorate de ele însele acordate, ceea ce ar însemna că îşi vor face singure seppuku.

Şi ca dezastrul să fie complet, clientela de partid cu totul mulţumită şi controlul politic reintrodus, repus nesmintit în drepturi sunt indicii că vor fi făcute uitate noile criterii de promovare în ierarhia universitară, criterii strânse, serioase, elaborate de comisiile de specialitate CNACDTU. Care el însuşi va fi anihilat, redus şi readus la condiţia de inutilitate, altminteri anticipată de fostul său preşedinte, dl. acad. Barbu.

Nici nu putem să ne aşteptăm că va fi altfel de vreme ce în noul guvern Grindeanu s-au tupilat tot felul de inşi care au multe de explicat în privinţa felului în care au dobândit titlul de doctor în ştiinţe. Însuşi premierul, dacă e preocupat de propria-i onorabilitate, trebuind să ne explice ce e cu cărţile ce îi poartă semnătura şi care, pesemne, sunt de negăsit.

Deocamdată, e cert că pentru mai marii Educaţiei numiţi de guvernarea PSD-ALDE legea şi morala nu au nici o valoare. Importantă fiind numai legea, oricât de strâmbă, de neghioabă elaborată şi girată de partid.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite