Tăriceanu o felicită pe Dăncilă pentru prestaţia de la Strasbourg: „ Bravo ei, s-a prezentat foarte bine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru discursul din plenul Parlamentului European, fără a spune nimic de criticile pe care România le-a primit la Strasbourg. Pe de altă parte, şeful Senatului spune că MCV-ul a eşuat, în cazul ţării noastre, pentru că nu a depistat abuzurile din justiţie, iar prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans n-ar avea niciun interes să recunoască acest lucru.

„Aş vrea să salut şi să îi transmit doamnei prim-ministru aprecieri pentru modul în care s-a prezentat, care îi face cinste şi face cinste României. Aş vrea să văd şi alţi români în măsură să prezinte şi să promoveze şi să apere până la urmă imaginea şi interesele României cum a făcut-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă astăzi. Bravo ei, s-a prezentat foarte bine”, a spus Tăriceanu, în Parlament.

Tăriceanu a comentat şi criticile aspre aduse de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Dl Timmermans văd că începe să achieseze la problemele care se dezvăluie în România legat de funcţionarea defectuoasă a unor instituţii. Dl Timmermans e responsabil pe MCV. A recunoaşte că în România avem o problemă mai serioasă decât apare în raportul MCV cu aceste disfuncţionalităţi, abuzuri în justiţie din partea procurorilor, ar însemna practic recunoaşterea unui esec al CE, nu neapărat personal, dar al Comisiei în gestionarea acestui mecanism. Şi din acest motiv această atitudine”, a spus Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, aceasta landând un atac la adresa menţinerii MCV pentru România. Mai mult, Dăncilă a subliniat la începutul discursului său că ea nu a venit să dea „socoteală“ nimănui, ci din respect.

În finalul dezbaterii din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a răspuns criticilor aduse în timpul dezbaterilor şi a acuzat dezinformările privind situaţia din România, susţinând că Guvernul pe care îl conduce „este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite