Surse: Viorica Dăncilă merge la deschiderea anului universitar într-un fief al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă va fi prezentă mâine la Craiova pentru a participa la festivitatea de începere a anului universitar, susţin surse politice pentru Adevărul. Preşedintele Klaus Iohannis a ales Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va celebra, odată cu începerea anului universitar, împlinirea a 205 ani de când Gheorghe Asachi înfiinţa la Iaşi prima clasă de ingineri hotarnici cu predare în limba română.

„Am avut în luna martie prima discuţie cu domnul Preşedinte referitoare la o posibilă participare a Excelenţei Sale la evenimentele organizate de universitatea noastră cu ocazia deschiderii anului universitar şi aniversării a 205 ani de învăţământ ingineresc în limba română, prin şcoala tehnică din principatele române. Discuţia a avut loc după prezentarea la Palatul Cotroceni a proiectului TUIASI «205 ani de la prima clasă de inginerie în limba română», care a fost inclus între proiectele dedicate Centenarului susţinute de către Preşedinţia României. Ulterior, am transmis invitaţia oficială de participare la cele două evenimente şi am fost onoraţi şi bucuroşi să primim răspunsul pozitiv”, a declarat Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa întâi, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, la festivitatea de deschidere a anului universitar din centrul academic Iaşi, unde vor fi prezenţi membrii comunităţilor academice, profesori şi studenţi de la toate cele cinci universităţi de stat din Iaşi. Astfel, Universitatea Tehnică iniţiază şi organizează prima deschidere oficială a anului universitar din centrul academic al capitalei Moldovei.

„Suntem deosebit de onoraţi de alegerea Domnului Preşedinte Iohannis de a fi cu noi, la Iaşi, la deschiderea anului universitar după ce a fost prezent la Alba Iulia, la deschiderea anului preuniversitar. Această participare, într-un an de referinţă pentru istoria românilor, confirmă simbolic, dar puternic, de la cel mai înalt nivel, dimensiunea reală a rolului învăţământului tehnic ieşean şi, în general, a celui universitar la istoria, din păcate uneori nedrept uitată, a României moderne”, a mai spus Dan Caşcaval.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite